Gazeta.pl   Forum   Regionalne   Lubuskie   Żary   Klakierzy i uciszacze

Klakierzy i uciszacze

Autor: apage.satanas 11.12.11, 12:41
....są wszędzie,nie tylko tutaj jak widać
klakierzy
Od pewnego czasu obserwuję na forach pewne zjawisko. Ponieważ jest związane w pewnym sensie z moją pracą zawodową , postanowiłem się podzielić swoimi spostrzeżeniami. Zainspirował mnie do tego powyższy artykuł. Zjawisko o którym mówię ma związek z nagłym "objawieniem" się roli i znaczenia internetu wśród polityków partii będących na tzw. świeczniku. Liderzy raczyli dostrzec ( w niektórych przypadkach jestem skłonny sądzić że ktoś im raczej palcem pokazał ), jak wielką rolę zaczyna odgrywać internet i jak wielki wpływ wywiera na opinię publiczną. Nie dziwią więc działania ,które można zauważyć na portalach czy forach internetowych. Nasilenie tych zjawisk następuje zwłaszcza w trakcie różnego rodzaju kampanii wyborczych. Nagle zjawiają się " forumowicze" którzy za wszelką cenę i wszelkimi sposobami próbują zdeprecjonować osoby wyrażające nieprzychylne opinie na temat rządzących lub kandydujących. Działania takie są najczęściej prymitywne. Rozmywanie wątków, punktowanie wypowiedzi z równoczesnymi próbami ośmieszania, próby skierowania dyskusji na inne tory. Pal licho jeżeli są to wypowiedzi wnoszą jeszcze jakąś wartość merytoryczną. Niestety, najczęściej takie osoby w prostacki sposób wyśmiewają i obrażają internautów ,mających inne zdanie na temat niektórych spraw od ich mocodawców. Takie postępowanie staje się wręcz plagą. Niestety również to forum nie uniknęło takiej formy "dyskusji" . Zwróciłem już raz uwagę jednemu z uczestników tego forum na jego chamskie wypowiedzi.Nie odniosło to skutku. Każdy, nawet średnio rozgarnięty internauta zauważy, że osoba ta, dość złośliwie obierająca za swój nick nazwę przeciwnego jego opcji ugrupowania, jest bez wątpienia na wikcie jednym z urzędów. Mam wręcz pewność że jest jednym z niedawno zatrudnionych pretorian pana burmistrza. Zwalczanie przeciwników na tym forum ma z pewnością wpisane do zakresu swoich obowiązków. Szkoda, naprawdę szkoda że nie robi tego w sposób chociaż w małym stopniu ocierający się o inteligencję. Mam szacunek dla cudzych poglądów i wyrażam ponadto podziw , kiedy osoba poglądy te wyrażająca, potrafi ich skutecznie w merytoryczny sposób bronić. Panowie, tak powiem bo tych osób tutaj jest więcej, panowie, więcej treści merytorycznych, mniej obrażania. Najemnicy zawsze źle kończą. Z najemników korzystała SB i wiadomo jaki los ich spotkał. Zawsze znajdzie się ktoś, kto najemników rozliczy. Mocodawcom najczęściej to uchodzi na sucho. Przeczytajcie sobie artykuł którego link wstawiłem, może to da wam choć trochę do myślenia. Zwalczanie oponentów waszymi sposobami wywołuje skutek najczęściej odwrotny. Wywołuje irytację i zastanawianie się nad poziomem inteligencji najemników. Potem raczej pogardę i politowanie. Raczę Wam zwrócić uwagę że na tym forum, piszący ,już zdążyli zauważyć jaką rolę macie tu odgrywać . Przyglądam się temu i wieszczę że będą się pojawiać nowe nicki kiedy stare zdążą już stracić kolory po wielokrotnym praniu.
--
Si secretum tibi sit,tege illud,vel revela
Poleć znajomemu Powiadomienie zostało wysłane
Poleć tę wypowiedź znajomemu
  • drzewko
  • od najstarszego
  • od najnowszego
  • drzewko odwrotne
Pokaż wszystkie

Wysyłaj powiadomienia o nowych wpisach na forum na e-mail:

Aby uprościć zarządzanie powiadomieniami zaloguj się lub zarejestruj się.

lub anuluj

Ostatnio odwiedzane wątki

Zaloguj się

Nakarm Pajacyka
Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.