Poszukuję tytułów kilku filmów
Niestety nie mogę sobie przypomnieć aktorów, ale chyba wszystkie produkcji USA.
1) Szukam filmu (komedia sprzed najdalej 4-5 lat), z którego pamiętam niewiele: dwóch kolesi poszło do salonu masażu. Siedzą i czekają. Jeden z nich zamiast fajnej dziewczyny uzyskuje pomoc masażysty, którym jest łysy gruby koleś. Jakaś komedia, prawdopodobnie młodzieżowa.
2) Szukam filmu o łysym (lub krótko ostrzyżonym) kapłanie, który ucieka przez jakąś pustynię. Wiem, że zakochał się w jakiejś kobiecie, ale cały czas go ścigają jacyś źli ludzie. W pewnym momencie, gdy jeden z nich go dogania - kapłan patrzy na niego i spala go wzrokiem. Leciało kilkanaście lat temu na RTL7. Science-fiction raczej.
3) Jest to stary film, sprzed kilkunastu lat (wtedy był nadawany). Emitowany w telewizji publicznej na pewno co najmniej kilka razy. Przez cały film ucieka pewien więzień - prawdopodobnie uciekł jeszcze z pociągu. Cały czas jest ścigany. Wiem, że poznał jakąś kobietę i uciekają razem. Pamiętam, że na 100% miał kulę u nogi. Wiem też, że była scena z ukrywaniem się w polu kukurydzy. I tu uwaga: nie jest to "Ostatnia walka Apacza", "Był tu Willie Boy" ani niestety również "Jeremiah Johnson". Proszę o wszelkie możliwe skojarzenia. Film był w kolorze.
4) Kino akcji. Główny bohater jest chyba policjantem i ma przyjaciela Afroamerykanina. Wiem, że ten czarnoskóry przyjaciel okazał się potem kimś złym, bo upozorował własną śmierć (wynosili ciało kogoś spalonego w pożarze budynku, chyba jego mieszkania). Potem się okazało, że ten Murzyn jednak żyje i coś nieźle narozrabiał. Główny bohater - niestety moja pamięć zatarła nawet twarze aktorów - odnajduje go przypadkiem i on zaczyna wygłaszać swój monolog. Wiedząc, że czarny jest przestępca, zaczyna z nim walczyć. Biją się i w walce ten Murzyn ginie, tym razem naprawdę. Wydaje mi się, że amerykański film z lat 90. I tu mam największy problem, bo nie pasuje mi nic z filmografii Wesley Snipesa, Samuela L. Jacksona ani Denzela Washingtona.