Dodaj do ulubionych

5 reasons to avoid almond flour

06.09.13, 17:32
empoweredsustenance.com/avoid-almond-flour/
--
Eco Forum UK
Edytor zaawansowany
  • mrs.t 10.09.13, 20:13
    azwariować mmożna
    ostatnio (wylacznie hobbystycznie) przegladam przepisy paleo I tam przecież jest to np podstawa (jesli j ogole jakas 'maka' wystepuje

    --
    Doradca laktacyjny- wolontariusz-po szkoleniu La Leche League-[url=http://www.edziecko.pl/pierwszy_rok/1,79400,7088867,Jak_dlugo_warto_karmic_piersia_.html]jak karmić piersią[/url]
    [url=http://forum.gazeta.pl/forum/w,1135,125177293,125177293,Linkownia.html]Dietetyk/teoretyk;) i praktyk/amator:) -[b]zdrowo rozszerzaj dietę[/b] [/url]
  • wiwi1 16.09.13, 20:15
    Szukalam przepisu na jakies ciastka z maki kokosowej i mielonych migdalow (lubie to polaczenie) i trafilam na ten artykul. Pomyslalam, ze go tu wkleje, pamietam kiedys sie zastanawialam nad uzywaniem mielonych migdalow ze wzgledu na kwas fitowy.
    Mysle, ze kazdy znajduje swoje ulubione przepisy i produkty. Ja lubie desery w wersji grain free, paleo, ale nie pieke codziennie i nie sadze zeby te mielone migdaly mialy az taki ogromny wplyw na diete. Pozatym nie ma porownania przeciez do maki pszennej, ktora najczesciej sie uzywa przy wypiekach.
    Samej maki kokosowej nie lubie, w smaku taka sucha sie wydaje.
    Uzywam tej maki einkorn, ale to do chleba i nalesnikow.
    Wydaje mi sie, ze do wszystkiego trzeba podchodzic z umiarem.
    Pozdrawiam:)
    --
    Eco Forum UK
  • liley11 27.12.13, 20:35

    -- dzieki Wiwi za ten link dot maki z migdalow. Zabieram sie wlasnie do wyelminowania przenicy. A w wheat belly przepisach jest bardzo duzo maki z migdalow.


    Nie nalezy mylic prawdy z opinia wiekszosci.
    Jean Cocteau
  • princesswhitewolf 30.12.13, 22:23
    Francuzi z poludnia by juz w grobie lezeli gdyby maka migdalowa byla taka niezdrowa, a tamze na poludniu makaroniki i ciasta na mace migdalowej sa niebywale popularne.

    Poki co Francuzki maja najdluzsza srednia zycia w Europie
  • princesswhitewolf 30.12.13, 22:25
    Warto przeczytac odpowiedz tu na temat tego artykulu zanim sie wyeliminuje make migdalowa

    www.thepaleomom.com/2013/11/pros-cons-almond-flour-rebuttal-5-reasons-avoid-almond-flour.html
  • wiwi1 10.01.14, 11:18
    Princess, dawno Cie nie bylo.
    Mysle, ze jak ze wszystkim umiar jest wskazany.
    Na pewno jest wiele za jak i przeciw stosowaniu mielonych migdalow, zwlaszcza w duzej ilosci. Warto jednak wiedziec, ze sa plusy i minusy i jakie one sa.
    Jeszcze w tym artykule podanym przez Ciebie jest wspomniana amygdalina jako minus stosowania mielonych migdalow w wypiekach.
    Amygdalina odnosi sie raczej do dzikich migdalow (bitter almonds) ale neutralizuje ja wysoka temperatura w pieczeniu na przyklad.
    Pozdrawiam:)
    --
    Eco Forum UK
  • princesswhitewolf 14.01.14, 00:34
    >zwlaszcza w
    > duzej ilosci.


    ano wlasnie. Przesada rzecz niezdrowa, a od czasu do czasu makaroniki nikomu nie zaszkodza;)

Popularne wątki

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka