Gazeta.pl   Forum   Prywatne   Kobieta   Zdrowie kobiety   Antykoncepcja   Migreny a hormo...

Migreny a hormony

Autor: bufo.bufo 30.01.12, 12:22
Witam,
Zastanawiam się, czy któraś z was miała może podobny problem. Kilka lat temu, przez półtora roku stosowałam tabletki - Harmonet i Yasmin. Niestety, chyba mój organizm ma problem z radzeniem sobie z przetwarzaniem tabletek. Miałam bardzo częste migreny, musiałam także przejść na bardzo lekką dietę, bo żołądek znacznie częściej mi "wysiadał".
W końcu bóle głowy i nudności stały się tak dokuczliwe, że rzuciłam tabletki. Pomogło - a ze strony żołądka sprawdziłam, zrobiłam badania, nie tam leżał problem.
Zastanawiam się, czy fakt, że te tabletki powodowały bóle głowy jest związany z ich "doustnością" czy zawartością hormonów. Często przy miesiączce i owulacji również miewam migreny.
Czy są tu kobiety, które odczuły różnicę m. stosowaniem tabletek a np. Nuva ring? Czy jedynym wyjściem dla mnie są metody naturalne + mechaniczne?
Poleć znajomemu Powiadomienie zostało wysłane
Poleć tę wypowiedź znajomemu
  • drzewko
  • od najstarszego
  • od najnowszego
  • drzewko odwrotne
Pokaż wszystkie

Wysyłaj powiadomienia o nowych wpisach na forum na e-mail:

Aby uprościć zarządzanie powiadomieniami zaloguj się lub zarejestruj się.

lub anuluj

Ostatnio odwiedzane wątki

Zaloguj się

Nakarm Pajacyka
Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.