Gazeta.pl   Forum   Kultura   Książki   Re: Krystyna Nepomucka i seria "Niedoskonala"

Re: Krystyna Nepomucka i seria "Niedoskonala"

Autor: madziakaw 11.11.08, 14:43
ruda962 napisała:
> Zapytala krotko jaki to klimat wiec mowie "dzieje sie przed wojna....."

No coś podobnego! Parę lat temu prosiłam w bibliotece coś lekkiego i do śmiechu i pani poleciła mi Nepomucką. Wzięłam bez uprzedzeń i... zraziłam się do niej na kilka lat. Nie pamiętam kompletnie bohaterek, ale akcja raczej na pewno nie działa się przed wojną.
Miejsce akcji to albo Włocławek, albo Toruń, gdzieś w tych okolicach, a główną bohaterką była dziewczyna o zlotorudawym odcieniu włosów. Tyle zapamiętałam. Czytałam jeszcze drugą o jakichś kobietach, które założyły tajne stowarzyszenie aby się zemścić na facetach, którzy je skrzywdzili (każda miała osobnego krzywdziciela, ale pomagały sobie w tej pomście).
Czy ja aby na pewno czytałam Nepomucką?

Ktoś kojarzy te książki i potrafi je jakoś umiejscowić w całokształcie jej twórczości?
Bo z tego co tu piszecie wynika, że seria "Niedoskonała" ma spore szanse by mi się spodobać.
Poleć znajomemu Powiadomienie zostało wysłane
Poleć tę wypowiedź znajomemu
  • drzewko
  • od najstarszego
  • od najnowszego
  • drzewko odwrotne
Pokaż wszystkie (1-100)
(101-200)

Wysyłaj powiadomienia o nowych wpisach na forum na e-mail:

Aby uprościć zarządzanie powiadomieniami zaloguj się lub zarejestruj się.

lub anuluj

Ostatnio odwiedzane wątki

Zaloguj się

Nakarm Pajacyka
Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.