Dodaj do ulubionych

Problem z Erekcja i Libido - prosba o pomoc

08.09.19, 09:18
Witam. Mam 22 lata.Od 3 miesiecy mam problem odnosnie z oslabiona erekcja oraz obnizonym libido. Odzywiam sie zdrowo, trenuje, jestem szczuplej postury mezczyzna, przyjmuje statyny na chol. LDL (187 - ). Zawsze miałem mocna erekcje oraz mocne libido a problem wystapil z dnia na dzien i tak juz sie wlecze. Probowalem suplementowac sie Zenszeniem , Tribulusem oraz Maca, arginina - brak poprawy. Nocne i poranne erekcje wystepuja strasznie rzadko a jezeli wystapi to jest strasznie slaba. Robilem morfologie krwi (wszystko w normie) oraz badania hormonow. Czy moja prolaktyna nie jest za wysoka jak na moj wiek? Na roznych forach znajduje informacje ze prolaktyna powinna miescic sie do 15ng/ml a u mnie jest troche inna norma. Patrzac w ten sposob ja podchodzilbym pod ta granice. Prosze o pomoc. Moze ktos bedzie mial pomysl jak odzyskac pelna sprawnosc seksualna.
Badania hormonalne:
- lh - 3.1 (0.57-12.07 mlU/ml)
- fsh - 4.32 (0.95 - 11.95 mlU/ml)
- prolaktyna - 14.86 (3.46 - 19.4 ng/ml) ??
- testosteron calkowity - 30.11 (8.33 - 30.19 nmol/l)
Edytor zaawansowany
  • kag73 08.09.19, 18:29
    Hmm, moze warto jeszcze sprawdzic czy nie masz jakiegos stanu zapalnego w organizmie, np. jakiegos przewleklego kaszlu czy przeziebienia albo czegos np. z zebami, jakiegos stanu zapalnego itd, to wszystko jest powiazane.
    Co do slabych porannych erekcji itd. jeden moj kumpel tak mial i okazalo sie, ze mail zylaki na jadrach czy cos takiego. Poszedl na zabieg i potem wszystko wrocilo do normy. Moze pojdz do urologa wlasnie celem sprawdzenia.
  • patrykos98 08.09.19, 19:19
    Cześć! Zapalenia zadnego w organizmie nie mam bo w morfologii by wyszlo cos podwyzszonego. Do urologa jestem umowiony na srode, zobaczymy co mi doradzi. Wiesz problem jest o tyle powazniejszy ze to nastapilo z dnia na dzien i teraz od 3 miesiecy nie moge uzyskac odpowiedniej erekcji. Jutro powtorze badania prolaktyny i dodam do tego progesteron, estradiol i kortyzol , i zobaczymy co z tego wyjdzie. Apropo testosteronu to powinienem z moim poziomem miec jak byk a tu coś nie gra
  • kag73 08.09.19, 19:46
    Zobaczysz co powie urolog.
    A moze masz jakies stresy?
  • patrykos98 09.09.19, 08:08
    Wiesz co prawda teraz już sie stresuje bo mam problem od 3 miesięcy. Trochę lipa bo pewnie to tez ma jakies znaczenie. Ciekawe czy czasem moj cholesterol ldl tez nie ma na to jakiegos wplywu
  • kag73 09.09.19, 11:20
    Jak najbardziej cholesterol ldl moze wplywac negatywnie na potencje. Tu na szczescie masz jakies pole manewru, wyeliminuj to co podnosi poziom ldl , po prostu :)

Popularne wątki

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka