Gazeta.pl   Forum   Prywatne   Dziecko   Wcześniaki   nadzieja umiera ostatnia ...

nadzieja umiera ostatnia ...

Autor: kasienka-5 27.01.12, 19:58
wczoraj wróciłam z Zosia z badań, na których byliśmy w IMiDZ w Warszawie. Mieliśmy poznać wreszcie powód takiego opóźnienia w rozwoju dziewczynek. M ąż z Tolą został w domu. I spadła na nas, jak grom z jasnego nieba. Z jednej strony mamy w końcu kropkę nad i, bo prawie 3 lata czekaliśmy na trafiona diagnozę. Myślałam, że mózgowe porażenie dziecięce to koniec świata, jaka ja głupia byłam !!!
Nasza choroba to choroba genetyczna canavan. Choroba nieuleczalna,przypadek 1 na milion, a u nas dwie bliźniaczki są chore, zresztą, co ja będę pisać wystarczy wpisać w google i wszystko jasne.
Musiałam gdzieś napisać, wygadać się. Lekarze powiedzieli, proszę cieszyć się chwila, dniem codziennym i tym, co macie, bo będzie gorzej. Teraz razem z mężem uczymy się życ ze świadomością, że stan naszych córeczek będzie się powoli pogarszał, że nie ma dla nich ratunku. Tylko jak dopuścić do siebie takie informacje...
Poleć znajomemu Powiadomienie zostało wysłane
Poleć tę wypowiedź znajomemu
  • drzewko
  • od najstarszego
  • od najnowszego
  • drzewko odwrotne
Pokaż wszystkie

Wysyłaj powiadomienia o nowych wpisach na forum na e-mail:

Aby uprościć zarządzanie powiadomieniami zaloguj się lub zarejestruj się.

lub anuluj

Ostatnio odwiedzane wątki

Zaloguj się

Serwis eDziecko poleca

Nakarm Pajacyka
Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.