Gazeta.pl   Forum   Prywatne   Dziecko   Wcześniaki   mleko przejście z 1 na 2

mleko przejście z 1 na 2

Autor: beatka126 06.02.12, 13:00
Witajcie!
Mam pytanko do bardziej doświadczonych mam. Kiedy wychodziliśmy ze szpitala byliśmy na mleczku Bebilon Pepti - jednak powodował on zaparcia, kolki i "bączki". Było tak przez dłuższy okres czasu - miejscowi lekarze nie potrafili nam pomóc, nie pozwolili zmienić mleka, choć podejrzenie o skazę było na samym początku i profilaktycznie dali nam Pepti. Dopiero gdy trafiliśmy do Zabrza tamtejsza pani doktor stwierdziła, aby zmienić mleko bo Pepti tak ma, że mały może czegoś tam nie tolerować i przy tym "bączkować", poza tym przy osteopenii korzystniej byłoby dla Wiktorka gdyby przeszedł na normalne mleko, bo ono ma jakieś lepsze przyswajanie wapnia i fosforanów. W każdym razie pani doktor poleciła nam NAN Pro1, no i faktycznie wyniki ma lepsze i skończyły się bączki, zaparcia i tzw. "puczenie się". Teraz mały skończył 6 miesięcy, od 1,5 miesiąca rozszerzam mu dietkę zgodnie z poleceniem poradni patologii noworodka. Powiedzieli mi, że mały osiągnął 5 kg i mamy zacząć jeść normalnie z schematami i tez tak robimy, powoli mu wszystko wprowadzałam i było ok, jednak przyszła pora na mleko i znów zaczęły się schody. Wprowadzałam mu powoli NAN Pro2 czyli na zasadzie najpierw kilka dni jedna miarka "2" zamiast "1" i tak powoli doszliśmy do całej porcji "2". Ale mały zaczyna mi znów puszczać bączki, na szczęście bezwonne, no i trzeba mu czasami pomóc przy kupce, generalnie jest nie swój;/ nie zjada mi całych porcji mleka, dziś nawet odsuwał buźkę od butli. Normalnie zadzwoniłabym do Zabrza i porozmawiała z tą panią doktor ale niestety jest na urlopie i będę się z nią widzieć dopiero za 2 tygodnie, ale może Wy mi coś doradzicie? Może za wcześnie wprowadzam te mleko "2", czy może skład "2" różni się na tyle że coś mu nie pasuje, nie wiem albo w smaku mleko jest całkiem inne? Na razie planuje wrócić do NAN Pro1, ale kiedy przejść na "2" czy może poszukać jakiejś innej "2"?
Dodam tylko, że na etap wprowadzania nowego mleczka nie wprowadzałam żadnych innych nowości.
Będę wdzięczna za pomoc!
--
Wiktor - 28 tc - 29.07.2011, 1150 g, 39 cm
http//:fotoforum.gazeta.pl/zdjecie/2964622,2,1,P1120041.html
Poleć znajomemu Powiadomienie zostało wysłane
Poleć tę wypowiedź znajomemu
  • drzewko
  • od najstarszego
  • od najnowszego
  • drzewko odwrotne
Pokaż wszystkie

Wysyłaj powiadomienia o nowych wpisach na forum na e-mail:

Aby uprościć zarządzanie powiadomieniami zaloguj się lub zarejestruj się.

lub anuluj

Ostatnio odwiedzane wątki

Zaloguj się

Serwis eDziecko poleca

Nakarm Pajacyka
Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.