Dodaj do ulubionych

Narzedzia - technologia -bazy

20.04.05, 15:37
Jaką technologie polecacie do wykonania aplikacji bazodanowych. m.in.:
gospodarka magazynowa.Chodzi o aplikacje client-serwer ,wazne generatory
raportów oraz przedstawianie dancyh w postaci graficznej tj.wykresy.
Na rynku jest wiele narzędzi , które do wykonania zlecenia potrzebują
zewnetrznych dodatkowych narzedzi CRYSTAL REPORT,EXCEL.
Odpadają narzedzia skrajne ORACLE,DB2,INFORMIX jak i ACCESS i jemu podobne.
Co do baz danych preferuje MS SQL jaki i MY SQL.
Osobiście nie będe wykonawcą.

pozdrawiam

rafa


Edytor zaawansowany
  • negevmc 22.04.05, 18:31
    konto06 napisał:

    > Odpadają narzedzia skrajne ORACLE,DB2,INFORMIX jak i ACCESS i jemu podobne.
    Co masz na mysli mowiac skrajne ?

    > Co do baz danych preferuje MS SQL jaki i MY SQL.
    > Chodzi o aplikacje client-serwer ,wazne generatory
    > raportów oraz przedstawianie dancyh w postaci graficznej tj.wykresy.

    Przy pomocy Borland Delphi/C++ Builder w wersjach Client-Server/Enterprise
    mozesz szybko napisac aplikacje multi-tired client-server z raportami wykresami
    e-mailami i czymkolwiek sobie zazyczysz.
    Baza danych oracle czy Ms SQL - nie ma znacznia ktora z nich, obydwie sa
    doskonale obsugiwane. Ilosc porad, gotowych komponentow, tips and tricks
    w internecie jest prawktycznie nieskonczona ;-)
  • konto06 25.04.05, 08:19
    dziekuje za opienię ,
    Skrajnie ze wzgledu na cenę(ORACLE,DB2),negatywną opinie (ACCESS)lub poprostu
    technologie niszowe= mało materiałów i trudno przewidywalny rozwój technologii.
  • negevmc 25.04.05, 21:45
    konto06 napisał:

    > dziekuje za opienię ,
    > Skrajnie ze wzgledu na cenę(ORACLE,DB2),negatywną opinie (ACCESS)lub
    > poprostu technologie niszowe= mało materiałów i trudno przewidywalny rozwój
    > technologii.

    Ach nie wiem ile kosztuje Oracle. Moi klienci po prostu go mają ;-).
    W accesie nie da się napisać client-server .
    Jeśli baza danych nie ma być jakaś ogromna to i można by się pokusić na
    inne formaty - dużo prostsze i darmowe. Stary dbf czy db (paradox) obsługiwany
    standardowo przez Delphi/C++ też od biedy moze być choć nie polecam.
    Jesli MS SQL jest dużo tańszy od Oracla to OK bo w połączeniu z Delphi to
    bardzo silne sprawne i niezawodne narzędzie.
    Pozdrawiam

Popularne wątki

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka