> jeszcze więcej wydają dobrze sytuowani z dziecięciem (mam na mysli
> umiarkowaną liczbę pociech) ;-)
Ale oni kupuja pampersy za kilkanascie zlotych, a ja telewizor LCD albo laptop za 7 tys.. :P (spalil mi sie stary laptop ;(( )
> Chociaż z drugiej strony ci, co nie mają dzieci - oszczędzają naszą
> planetę. Więc nie rozumiem dlaczego jest taka nagonka na osoby
> bezdzietne.
Poza oczywistym problemem skad wziasc pieniadze na emerytury w przyszlosci moge wymyslic kilka innych:
- ludzie z kultur nie-europejskich takich jak arabowie, afrykanczycy, ludzie orientu maja duzy przyrost naturalny, czyli panuje u nich model rodziny 2+2+x, gdzie x jest tym wieksze im sa biedniejsi ;)
A w europiejskiej kulturze panuje teraz model 2+1, czyli z pokolenia na pokolenie maleje liczba ludzi bialej rasy. Zadna cywilizacja nie lubi wymierac.. ;) A zeby to zastopowac ze wzgledow ekonomicznych, brakujacy ludzie bialej rasy beda zastepowanani przez coraz wieksza populacje z krajow w.w. az do calkowitego wyparcia nas, z naszych krajow.. Tak jak my wyparlismy prawdziwych mieszkancow europy 1-2 tys lat temu.. Zauwaz ile bylo takich "wymianek" ludow w np. Wielkiej Brytani- celtowie, anglosasi, normanowie.. i to tylko w ciagu 2 tys lat!
Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.