Gazeta.pl   Forum   Kobieta   Kobieta   Re: Biedactwo...

Re: Biedactwo...

Autor: klawiatura_zablokowana 28.06.11, 11:24
Dodaj do ulubionych zarchiwizowany
Klientki s± o tyle sobie winne, że nie daj± sygnałów zwrotnych ekspedientce - ciasno, nieciasno, wygodnie, niewygodnie.
Ja my¶lę, że tej brafitterce jest zasadniczo wszystko jedno, czy sprzeda Freykę 65C czy 70B. A jak jej klientka mówi, że OK, no to wierzy, że OK. A potem pretensje, że zła ekspedientka na siłę komu¶ badziewie wcisnęła. Bo klientki wychodz± z założenia, że jak ona się zna, to trzeba kiwać głow± i brać, co podaje. Od tego jest przymierzalnia z pomoc±, żeby klientka okre¶liła, co jej pasuje. W końcu to ona trzyma portfel i nikt jej tego na siłę nie wmusi, je¶li nie będzie chciała zapłacić. A jak się boi odezwać, że niewygodnie, to potem ekspedientka winna.

Moje staniki s± super wygodne, no ale cóż, ja byłam asertywna i mówiłam "nie leży mi", nawet jak brafitterka twierdziła, że super dopasowany. Tak samo mam z butami, bo noszę 41, stopę mam w±sk± i 80% butów po prostu nie pasuje albo kiepsko wygl±da. I żadna ekspedientka mi nie wmówi, że mam kupić, jak Ľle leży albo zwyczajnie się nie podoba.

Jasne, pewnie zdarzy się czasem (w końcu to tylko ludzie), że brafitterka sknoci, Ľle dobierze albo wci¶nie droższy model, który gorzej leży. Tyle, że to by się NIGDY nie zdarzyło, gdyby klientka jedna z drug± tworzyła buzię i zaprotestowała _na_etapie_przymierzalni_.

--
mixed.blox.pl
Życiowo-wyznaniowy małżeński mix
Poleć znajomemu Powiadomienie zostało wysłane
Poleć tę wypowiedĽ znajomemu
  • drzewko
  • od najstarszego
  • od najnowszego
  • drzewko odwrotne
Pokaż wszystkie (1-100)
przejdĽ do: 1-100 101-111
(101-111)

Wysyłaj powiadomienia o nowych wpisach na forum na e-mail:

Aby upro¶cić zarz±dzanie powiadomieniami zaloguj się lub zarejestruj się.

lub anuluj

Ostatnio odwiedzane w±tki

Zaloguj się

Nakarm Pajacyka
Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialno¶ci za tre¶ć wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczaj±ce wypowiedzi naruszaj±ce prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mog± ponie¶ć z tego tytułu odpowiedzialno¶ć karn± lub cywiln±. Regulamin.