Gazeta.pl   Forum   Kobieta   Kobieta   Re: Biedactwo...

Re: Biedactwo...

Autor: klawiatura_zablokowana 28.06.11, 12:54
Dodaj do ulubionych zarchiwizowany
> gdy sie wie czego sie chce mozna protestowac

To chyba elementarne: chcesz stanika, w którym będziesz czuć się LEPIEJ niż w starym.

> ale kiedy idzie sie po cos co ma niby nas reformowac/uswiadamiac, to nie trudno
> poddac sie opini sklepowej, ktora twierdzi, ze wie lepiej

Owszem, ale to nie zmienia faktu, że jak się nie zgłosi zastrzeżeń, to się zapłaci za to, co się podoba pani sklepowej, a nie nam. I to dotyczy każdego typu zakupów, nie tylko staników.

> a sklepowe czesto maja w zanadrzu cały pakiet kłamstw..ze ubrania sie rozciaga
> ja na pewno, ze w lustrze czegos nie widac, ale daleka to super....

w przypadku staników to nie jest żadne kłamstwo.

> idzie taka Kimi do sklepu ze stanikami, bo obiecali jej, e jak lepiej dobierze
> stanik to bedzie miala super biust.... no ale przeciez do tej pory staniki wyda
> waly sie jej dobre...

A sk±d ty wiesz, co Kimi obiecali i jak się czuła w starych stanikach. Ja poszłam do sklepu "u¶wiadomionego", bo moje stare staniki były TRAGICZNE. I drobne uciskanie pasa to był gucio w porównaniu z tym, że bielizna wreszcie była na swoim miejscu, a kręgosłup odetchn±ł z ulg±.

>idzie do sklepu i pani mowi jej, ze musi byc ciasniejszy,
> ze sie rozciagnie wiec musi kupic ten mniejszy....

Mniejszy w obwodzie. Większy w miskach. Zatem INNY, nie - MNIEJSZY. Po "reformie" zazwyczaj kupuje się staniki optycznie WIĘKSZE. Mój chłop patrzy z przerażeniem "to ty nosisz F?", a mój ojciec się ¶miał, że nakupowały¶my z siostr± "namiotów".

Jak jest dobrana i miska, i pas, to nie ma żadnej tragedii, że biedny biust zmasakrowany za ciasnym stanikiem w imię chorych pomysłów ekspedientki, bo ten "¶ci¶nięty" biust wypełnia miski i jest OK.
Moja mama (75J) w wieku 55 lat zobaczyła wreszcie, co to znaczy dobry stanik i jest wniebowzięta, ¶mieje się, że jej wielki biust został wreszcie "okiełznany". Zatem tu nie chodzi o to, żeby ¶cisn±ć cycki, coby wyskoczyły do góry i były "seksi".

> i Kimi wierzy, bo przeciez
> wczesniej chodzila w tych niesciskajacych i nie miala piersi jak "idealne laski
> ", bo na pewno sie zdeformowaly przez zle dobrane staniki....taki efekt robieni
> a kuku w glowie przez nawiedzone stanikomaniaczki

Stanika się nie dobiera, żeby piersi wygl±dały jak u idealnej laski. To znaczy owszem, też, ale to nie jest główny powód.
I nie sprowadzaj brafittingu do kupienia cia¶niejszego obwodu, bo do tego nie trzeba specjalistek. To także dobór kształtu misek, rozstawienia. I je¶li chodzi o te złe ekspedientki-naci±gaczki: ze mnie brafiiterka zdejmowała staniki, chociaż pas był dobrze dobrany i wg mnie leżały dobrze, twierdz±c, że nie pasuje i będzie niewygodny. A niby teoretycznie powinna wszystko mi wciskać i wmawiać, że jest bosko, nie?

> jest jeszcze druga kwestia.... jak sie czyta watki stanikomaniaczek to latwo za
> uwazyc, ze zdecydowana wiekszosc z nich wychodzi z zalozenia, ze kazda kobieta
> ma zle dopasowany stanik....

Bo tak jest. Przecież to widać - bułki pod pachami, biust uciekaj±cy bokiem, dołem, gór±. :) A już w sezonie letnim wszystko widać jak na dłoni. Szczególnie w bikini.

>i ze jak nosi 80 to na ank jest 75, a nawet 70...
> jak 70 to na bank jest 65....niektore wprost pisza, ze nie ma 75B, bo jak ktos
> ma 75B to zawsze mozna wcisnac go w 65F, nawet jak bedzie sie lala krew z zeber

W życiu nie widziałam, żeby się komu¶ lała krew z żeber. Zreszt±, tak jak pisałam - twój portfel, ty sobie wybierasz, za co płacisz, czy za stanik wygodny, czy niewygodny. No i te, co nosz± rzekomo 75B zazwyczaj narzekaj±, że nie lubi± noszenia staników, nie mog± trafić na dobry model, maj± jaki¶ taki niewymiarowy biust, kręgosłup je boli, fiszbina je kłuje i różne inne akcje się z tym stanikiem dziej±. A obwody maj± najczę¶ciej niemal na karku i buły z obu stron.
Ja nie neguję, pewnie gdzie¶ chodz± po ¶wiecie te, co założyły 75B i się okazało, że to faktycznie doskonały, idealny stanik. Tylko dlaczego te pozostałe 90% dało sobie wmówić, że ma ten sam rozmiar, chociaż na nich te staniki ewidentnie niedobrze leż±?

A jak ja noszę 65F albo 70F i laska chudsza i drobniejsza mi wciska, że nosi 75B, to mnie pusty ¶miech ogarnia.

--
mixed.blox.pl
Życiowo-wyznaniowy małżeński mix
Poleć znajomemu Powiadomienie zostało wysłane
Poleć tę wypowiedĽ znajomemu
  • drzewko
  • od najstarszego
  • od najnowszego
  • drzewko odwrotne
Pokaż wszystkie (1-100)
przejdĽ do: 1-100 101-111
(101-111)

Wysyłaj powiadomienia o nowych wpisach na forum na e-mail:

Aby upro¶cić zarz±dzanie powiadomieniami zaloguj się lub zarejestruj się.

lub anuluj

Ostatnio odwiedzane w±tki

Zaloguj się

Nakarm Pajacyka
Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialno¶ci za tre¶ć wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczaj±ce wypowiedzi naruszaj±ce prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mog± ponie¶ć z tego tytułu odpowiedzialno¶ć karn± lub cywiln±. Regulamin.