Dodaj do ulubionych

Wątek antysentymentalny

19.01.18, 21:32
Rzygi mi na wymioty się zbierają jak czytam o "wspominkach", "młodości" i ciągle PRL jaki to był fajny i ile to gorzały się chlało...

tu nie ma co wspominać! wystarczy otworzyć wiadomości tvp...popatrzeć na sondaże...
to się dzieje na naszych oczach....

a koleżeństwu na obczyźnie dodam, że właśnie dziś jadłem konserwę turystyczną, golonkę z chrzanem i musztardą, piłem śliwowicę i jest mi dobrze....
dobanoc...

--
Cygańską duszę mam
Obserwuj wątek
    • adoptowany Re: Wątek antysentymentalny 19.01.18, 23:06
      ,..tak, jedyne co może naprawdę martwic to te sondaże, wyraźnie widać brak zainteresowania zdrowym rozsądkiem, pragmatyzmem w gospodarce, to wszystko nasz suweren ma gleboko w .., sprzedal się za marnych piec stowek, w myśl starorzymskeij zasady >> mow do ucha, ale to reka slucha..Natomiast Drogi Rodaku usmierze twoj bol w kwestii spożywanych rarytaskow spożywczych made in poland, sa u nas także, dwie ulice dalej u hindusa, albo kolejne trzy dalej w Asdzie, lub Tesco.
      lacznie z majonezem kieleckim, i kabanosikami by Sokolow,ze juz listy gorzalek nie cytuje, zbyt długo by to trwalo..o no i tera dobranoc..8)

      --
      ~~
      changing
      • stokrotka_a Re: PRL byl etapem w historii Polski 20.01.18, 15:05
        obrotowy napisał:

        > etapem zrozumialym - po przegraniu przez RP II. WS.

        PRL to skutek nie tylko II wojny światowej. To również skutek anarchii I RP i narodowo-katolickiego oszołomstwa. A teraz mamy mentalne odrodzenie PRL-u z katolicko-kościelną nadbudową.
    • piataziuta Re: Wątek antysentymentalny 20.01.18, 18:48
      a ja zjem zaraz zupe z pak choi i krewetko

      od konserwy turystycznej lepszy jest gulasz angielski - identyczny w smaku, ta sama syficzna słona chemia, ale więcej mięsa w mięsie
      <powiedziawszy to przełknęła ślinę>

      rzuciłam wędliny, bo wszystkie są konserwowane rakotwórczym azotynem sodu, wiesz?

      • adoptowany Re: Wątek antysentymentalny 20.01.18, 19:41
        piataziuta napisała:

        > a ja zjem zaraz zupe z pak choi i krewetko
        >
        > od konserwy turystycznej lepszy jest gulasz angielski - identyczny w smaku, ta
        > sama syficzna słona chemia, ale więcej mięsa w mięsie
        > <powiedziawszy to przełknęła ślinę>
        >
        > rzuciłam wędliny, bo wszystkie są konserwowane rakotwórczym azotynem sodu, wies
        > z?
        >

        ,..prawda, już nie kupuje zadnych polskich wyrobow, poza tzw. polskim chlebem,ale robiony tu na miejscu.



        --
        ~~
        understand
      • adoptowany Re: Ja na froncie walki z nostalgią 20.01.18, 20:08
        zbyfauch napisał:

        > nabyłem słoik ogórków kiszonych.
        >
        >

        ,..kiedyś tradycja bylo robienia kiszonych ogorasow samemu, w domu. kamionka + swieze ogorki+ liscie laurowe +koper + odrobina soli (ale nie tej drogowej) przykrywka , a na nia cos ciężkiego, dwa tygodnie i rarytasik jest.


        --
        ~~
        maneater
      • mariuszg2 Re: Ja na froncie walki z nostalgią 21.01.18, 23:47
        zbyfauch napisał:

        > nabyłem słoik ogórków kiszonych.
        A ja mam ogórki na własnem polu uprawione z nasienia własnego...rwane o porannej rosie lipcowej i ukiszone w zalewie solankowej z dodatkiem lisścia wiśni, chrzanu i kopru również własnej eko upryw bezsmogowe...w słoikach typu weck rękoma mojej żona w pełni księżyca i fazie owulacji cyklu (nie daj Boże w miesiączne bo purchawy wyjdą)....biała gorczyca jest konieczna.... są fantastyczne do wódki,mięsiwa, ziemniaka i same przy kominku....a skorojone na kanapkę z turystycznom na cieplym chlebie z GSu to trufle i kawiory się chowają....

        ale kolację ogrniczam bo od świąt mi kg przybyło

        Mława jest OK

Popularne wątki

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka