Gazeta.pl   Forum   Kobieta   Kobieta   Naiwnośc ofiary nie jest argumentem

Komentarze do artykułu

Super Miłość Sprzedam - pułapka na samotne

Jeżeli chodzi o czat kobiecy, to osobami najczęściej piszącymi są kobiety i dziewczyny samotne, nieszczęśliwe, a nawet zdesperowane. Należy wtedy pokazać tej dziewczynie, kobiecie, że jest się jej najlepszym przyjacielem, powiernikiem, który zawsze jej wysłucha i nigdy nie odtrąci (z instrukcji dla pracowników sms czatu)

Naiwnośc ofiary nie jest argumentem

Autor: Gość: krycek IP: *.m4.pl 07.11.04, 18:03
Dodaj do ulubionych zarchiwizowany
Jesli ktos dopuszcza sie oszustwa to argument ze latwo sie to da zrobic badz naiwnosc ofiary nie jest usprawiedliwieniem. To tak jakby mowic ze zlodziej ktory wyludzil od dziecka portwel nie zrobil nic zlego (i jest niewinny) bo przeciez dzieciak byl naiwny i latwo mu oddal pieniadze.

Mnie nie zastanawia czy latwo jest oszukac ludzi czy nie - mnie interesuje to czy mozna tego typu dzialalnosc uznac za wyludzenie i moim zdaniem jest to mozliwe.

Ty zadajesz retoryczne pytanie "Co zrobilybyscie Wy" - i masz racje - ja bym sie nie dal nabrac na to ze ktos mi Mówi ze mnie kocha przez sms'a ale na to ze płacę za pośrednictwo a nie za samą rozmowę to prawdopodobnie może tak.

Mówisz że nikt nie dał by swojego numeru takiej firmie i nikt nie moze w to wierzyc. Nikt tak prawdopodobnie nie mysli - rozumowanie ofiary jest proste: "Wysyłam sms = ujawniam swój numer = firma której płacę 1.22 przekazuje na niego sms'y innych ludzi podobnych do mnie" - i to jest całe oszustwo. Sugeruje się ludziom ze tak wlasnie jest. To jest wlasnie wyłudzenie.

Co do zdjec biusciastej panienki i innych - to tak jak z reklama biura matrymonialnego: widac usmiechnieta, ladna kobiete ktora "korzysta" z uslug firmy i ja zachwala. Kazdy wie ze to aktorka ale taka reklama nie oszukuje w takim sensie jak reklamy sms chat'ow bo pokazuje prawdziwa usluge. Reklamy sms chatow zachwalaja usluge nieistniejaca gdyz sugeruja POSREDNICTWO a nie wynajecie osoby do kontaktow towazyskich.
Poleć znajomemu Powiadomienie zostało wysłane
Poleć tę wypowiedź znajomemu
  • drzewko
  • od najstarszego
  • od najnowszego
  • drzewko odwrotne
Pokaż wszystkie (201-300)
(101-200)
przejdź do: 1-100 101-200 201-300 301-307
(301-307)

Wysyłaj powiadomienia o nowych wpisach na forum na e-mail:

Aby uprościć zarządzanie powiadomieniami zaloguj się lub zarejestruj się.

lub anuluj

Ostatnio odwiedzane wątki

Zaloguj się

Nakarm Pajacyka
Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.