• drzewko
  • od najstarszego
  • od najnowszego

uda z kurczaka jak przyprawic do pieczenia? Dodaj do ulubionych

  • 15.02.05, 12:34
    chcialabym jakos inaczej niz sol, pieprz, curry i majeranek itd. znacie cis?
    tylko szybko, bo udka czekaja!:)
    --
    moje szczescie
    Edytor zaawansowany
    • 15.02.05, 12:35
      miód
      --
      Wysoka Izbo! Nie po raz pierwszy staje mi...

      Rachela pozdrawia
      • 15.02.05, 12:37
        nie lubie miodu:(
        --
        moje szczescie
        • 15.02.05, 12:46
          Daje fantastyczny aromat :))))))) i nie czuć tak bardzo smaku :)))))))))
          --
          Wysoka Izbo! Nie po raz pierwszy staje mi...

          Rachela pozdrawia
    • 15.02.05, 12:36
      Ja często posypuję majerankiem z dużą ilością czosnku i oczywiście Vegetta.
      Pycha, a jaki zapach podczas pieczenia.
    • Gość: Kasica IP: *.ecofis.de 15.02.05, 12:37
      Rozmaryn, czosnek.
    • 15.02.05, 12:40
      kilka opcji:
      1. natrzyj oliwa z oliwek z posiekanym czosnkiem i swieza bazylia. zostaw na
      jakies pol godziny, co by sie przegryzlo.
      2. zrob marynate z miodu i maggi. tez zostaw w niej na czas jakis te swoje
      udka.
      3. jesli lubisz na ostro: natrzyj curry i a odrobine tabasco wymieszaj ze
      zeszklona na masle szalotka.
      4. i moj ulubiony sposob: natrzyj oliwa z oliwek, pokrusz kilka suszonych
      grzybow i do zaroodpornego naczynia dorzuc ze dwa, trzy winne jablka (obrane
      rzecz jasna)
      • 15.02.05, 12:54
        te z bazylia zrobie. akurat mi ladnie wyrosla na oknie:)
        teraz wcinam mozzarelle z pomidorkami i bazylia... i oliwa z oliwek. ech, sama
        radosc:)
        --
        moje szczescie
      • 15.02.05, 12:54
        wszystkie przepisy skopiowalam do swojej komputerowej ksiazki kucharskiej:)
        maz bedzie mial czym sie popisac w weekend!:DDDD
        --
        moje szczescie
    • 15.02.05, 12:41
      Do kubeczka wlewam trochę oleju, maggi lub sos sojowy, odrobinę alkoholu,
      wrzucam pokrojony drobniutko czosnek, troche vegety, ostrą przyprawę /pieprz
      cayenne/. Do woreczka nylonowego wrzucam nóżki, wlewam tą zaprawę, zawiązuję
      woreczek ściśle, potrząsam wielokrotnie i zostawiam na kilka godzin by nabrały
      aromatu. Pycha :)
    • 15.02.05, 12:53
      moje udka wszyscy chwalą, naprawdę, a zasadę mam jedną - walę na nie wszystko
      co mi pod rękę podlezie :))))
      ale najważniejszy jest tymianek i bazylia, słodka papryka, sól, pieprz i co tam
      jeszcze masz (no, może poza cynamonem) :))
      --
      niedźwiedziątko w drodze :)
  • Powiadamiaj o nowych wpisach

Wysyłaj powiadomienia o nowych wpisach na forum na e-mail:

Aby uprościć zarządzanie powiadomieniami zaloguj się lub zarejestruj się.

lub anuluj

Zaloguj się

Nie pamiętasz hasła lub loginu ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka
Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.