• drzewko
  • od najstarszego
  • od najnowszego
Dodaj do ulubionych

za ostra zupa! co zrobić?;-(

  • 01.09.09, 17:00
    jak w temacie - gotowałam zupę ogórkową i dodałam za dużo
    pieprzu,próbowałam dodać wiecej wody,ale nic to nie daje.Co zrobić?
    Edytor zaawansowany
    • 01.09.09, 17:02
      pogotuj ja trochę, lub odstaw i podaj za godzinke. Pieprz jest przyprawą nietrwałą.
      --
      W&C
    • 01.09.09, 17:05
      a ostry smak,złagodzi jeszcze jogurt naturalny dodany do zupy,śmietana też...
      --
      nie jestem optymistką,twardo stąpam po ziemi...ale za to głośno krzyczę-
      niemożliwe nie istnieje!!!
      • 01.09.09, 17:07
        Dokładnie tak jak moja poprzedniczka napisała, śmietana lub jogurt złagodzą smak
        zupy.



        --
        "Pomóż polskim rysiom, zostało ich już tylko dwieście".
        www.rys.wwf.pl/
        • 01.09.09, 17:24
          ale jak dodam śmietany,to chyba ta zupa musi być szybko zjedzona?bo
          inaczej szybko się zepsuje? czy 3 dni w lodowce moze stac?
          • 01.09.09, 17:25
            Dzisiaj i jutro na pewno może postać w lodówce. Dłużej nie wiem:)


            --
            "Pomóż polskim rysiom, zostało ich już tylko dwieście".
            www.rys.wwf.pl/
          • 01.09.09, 17:29
            Rozprowadź śmietaną tylko tyle zupy ile dzisiaj zjesz. Reszta zupy, do jutra
            ,przestanie byc za ostra , wtedy zdecydujesz ile smietany wlac.
            :D
            --
            W&C
            • 01.09.09, 17:31
              O, bardzo dobry pomysł :)


              --
              "Pomóż polskim rysiom, zostało ich już tylko dwieście".
              www.rys.wwf.pl/
              • 01.09.09, 17:33
                Gotuje się już 33 lata dla całej rodziny, to siem wie :D:D:D:D:D
                --
                W&C
                • 01.09.09, 22:19
                  dziękuję:-)
                  • 01.09.09, 22:23
                    możesz jeszcze dodać wody z mąką. tak jak w maglu podobno to działa:P
                    • 01.09.09, 23:47
                      ZANIESC KOCHANKOWI,ON WSZYSTKO ZJE.
    • 02.09.09, 01:04
      Co prawda nie o pieprz ale o chili wtedy chodziło, ale ja za ostry gulasz kiedyś
      uratowałam, za radą babci wkładając surowy, przekrojony na pół ziemniak, który
      "wchłonął" nadmiar ostrego.

      --
      There's always something magic,
      There's always something new
      And when you really really need it the most
      That's when rock and roll dreams come through
      • 02.09.09, 01:06
        DOBRANOC NOCNE MARY.
        • 02.09.09, 07:10
          dodaj śmietany, albo jeśli możesz to dorów troche zupy (mogą być same ogóry) no
          i dodaj do tej za ostrej- się wyrównać powinno
          --
          pantarej to samiec pantery, rzecz jasna.
  • Powiadamiaj o nowych wpisach

Wysyłaj powiadomienia o nowych wpisach na forum na e-mail:

Aby uprościć zarządzanie powiadomieniami zaloguj się lub zarejestruj się.

lub anuluj

Zaloguj się

Nie pamiętasz hasła lub loginu ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka
Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.