Dodaj do ulubionych

Przepis na pizzę z pizzerii "Morfeusz"

IP: *.adsl.inetia.pl 30.03.12, 22:58
Witam
Kiedyś na 3-go Maja była pizzeria "Morfeusz", nie ukrywam, że ich pizze na grubym cieście bardzo mi smakowały. Obecnie lokal jest nieczynny, rozumiem, że splajtował, a w czasie gdy był czynny nie wypadało mi zapytać kucharzy o przepis, zresztą nie wiem czy by powiedzieli.
I tu prośba do Was szanowni forumowicze - znacie może osobiście kogoś z nich? Przymierzam się do zrobienia takiej pizzy w domu i chciałbym poznać ich przepis na ciasto, jak dla mnie najlepsze jakie jadłem.
Edytor zaawansowany
  • Gość: RPR IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.12, 17:43
    Pocieszę Cię bo prawdopodobnie otwierają chyba ponownie ten lokal ... widać jakiś tam remont kto wie może nowi właściciele odkupili również przepis więc dalej będziesz mógł się cieszyć z najlepszej pizzy w naszym mieście, jak do tej pory lepszej nie jadłem, i jak tylko otworzą od razu wchodzę i próbuję mam nadzieje że będzie ta sama pizza :)
  • fanka_online 29.05.12, 17:48
    Pizza na takim cieście to neapolitańska.....najlepiej zrobić drożdżowe.
    Osobiście wolę po barijsku....taką, jak podają w La Costa;)

    P.S. Jak już reklamujecie jakiś lokal, niech to przynajmniej będzie LOKAL, a nie mordownia (!)
    --
    www.youtube.com/watch?v=aEYvP8tFr1s&feature=autoplay&list=PL2EBBB2C11531AA23&playnext=3
  • Gość: Kucharz domowy IP: *.adsl.inetia.pl 29.05.12, 20:12
    fanka, szczerze mówiąc nie wiem czemu się czepiasz...
    Pytając o przepis na pizzę, nie reklamowałem lokalu, po prostu najbardziej smakowała mi pizza z tej pizzerii ze wszystkich w Przemyślu i chciałem go poznać. Zresztą jak można reklamować lokal skoro był on już w tym czasie zamknięty?

    A tak na marginesie - pizzę u nich zawsze brałem na wynos :-) i mam nadzieję, że wrócą poprzedni kucharze, bo pod koniec chyba się zmienili - pizza moim zdaniem była po prostu paskudna (ciasto cieńsze i stanowczo za słone) - nijak się miała do tej którą pamiętam.
  • Gość: ~ IP: *.alfaks.com 29.05.12, 21:29
    Gość portalu: Kucharz domowy napisał(a):

    > fanka, szczerze mówiąc nie wiem czemu się czepiasz...

    Bo fanka na tym forum jest najmądrzejsza, wszechwiedząca, znająca się na wszystkim i na bank mnie zripostuje jakimś inteligentnym wywodem, po którym się dowiem jaką jestem miernotą z kompleksami.
    A wracając do tematu to byłem kiedyś w tym lokalu. Pamiętam go z bardzo długiego oczekiwania na pizze (ok. 40 min. mimo, że nie było więcej klientów) i smrodu spalenizny, bo jak się potem okazało "kultowe" ciasto się przyjarało i podali nam taki syf.
  • Gość: Waldemar IP: *.adsl.inetia.pl 29.05.12, 21:52
    > A wracając do tematu to byłem kiedyś w tym lokalu. Pamiętam go z bardzo długieg
    > o oczekiwania na pizze (ok. 40 min. mimo, że nie było więcej klientów)

    Weź pod uwagę, że inni klienci zamawiali pizzę z dowozem (czekali na nią ponad godzinę) i to zapewne dla nich w tym czasie ją robili. Osobiście nigdy nie czekałem i nie siedziałem u nich w lokalu, pizzę zamawiałem telefonicznie i czekałem na dostawę, albo przychodziłem po nią o określonej porze :-)
  • Gość: ssa IP: *.play-internet.pl 31.05.12, 00:53
    Nawiasem mowiac, tez to widze - fanka nader aktywna, w kazdym watku najmadrzejsza: i pizza, i akcja Wisla, i CK Monarchia, mimo ze tam nie byla, to wlacza jakies durne kawalki Liz Wright, no, slowem, omnibus z nieszczelnym kanalem filtracji. Musi sie wypowiedziec, choc nikt jej glosu nie slucha i nie chce. Ot, nachalna gwiazda. A ludzie chca tylko przepisu na ciasto na pizze.
  • Gość: kibic IP: *.toya.net.pl 31.05.12, 08:51
    bzdura - ludziom na forum zwisa przepis na pizze w dobie neta a szczególnie z dawno upadłej knajpki, to po prostu głupia zajawka właściciela nowego biznesu.
  • Gość: Właściciel IP: *.play-internet.pl 31.05.12, 12:56
    I co z tego, że piszę? Otwieram znowu piccerię wiec szukam przepisu na piccę.
  • Gość: pe IP: *.toya.net.pl 31.05.12, 22:40
    właściciel - podam Ci przepis na nazwę: pizza a nie picca
  • Gość: Właściciel IP: *.play-internet.pl 01.06.12, 14:48
    Dziękuję, marzyłem o takiej poradzie piccowniku
  • Gość: gość IP: *.adsl.inetia.pl 01.06.12, 15:32
    Dobra pizza nie może być na grubym cieście.Oryginalna włoska jest na cienkim spodzie z dużą ilością dodatków.Ta z grubym ciastem popularna jest w USA.Dla niewybrednych grubasków.
  • fanka_online 01.06.12, 19:53
    Uczcie się na wakacjach we Włoszech, albo przynajmniej czytajcie uważnie posty; przepis podałam, różnicę wyjaśniłam.
    forum.gazeta.pl/forum/w,165,134724843,136251951,Re_Precz_z_reklama_na_FP_.html
    --
    www.youtube.com/watch?v=aEYvP8tFr1s&feature=autoplay&list=PL2EBBB2C11531AA23&playnext=3
  • Gość: krecik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.12, 22:04
    przepis = kładniki oraz wykonanie - czytaj ze zrozunieniem fanka albo pauzuj
  • fanka_online 03.06.12, 10:29
    Spokojnie młody człowieku. Umiejętność przygotowania ciasta drożdżowego zdobywa się w domu, czasem latami. Nie przyszło mi do głowy, aby uczyć Cię online, więc "pauzuję";)
    Po naukę odsyłam do własnej mamy, a ja podpowiem Ci tylko jedno; ciasto drożdżowe lubi ciepło, tak więc pamiętaj o podgrzaniu mleka przed rozpuszczeniem w nim drożdży, a później, również po wyrobieniu i pozostawieniu do wyrośnięcia przykryj miskę ściereczką i umieć w ciepłym miejscu, z dala od przeciągów.
    Smacznego....mniam, mniam;)
    --
    www.youtube.com/watch?v=aEYvP8tFr1s&feature=autoplay&list=PL2EBBB2C11531AA23&playnext=3
  • Gość: Cz34 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.12, 14:36
    Nalepsza? może kiedyś z 5 lat temu teraz to porażka
  • Gość: dasdasf IP: *.toya.net.pl 02.08.12, 16:14
    Szału nie zrobili....... jakiś taki słaby ser podają . . .

Popularne wątki

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka
Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.