Gazeta.pl   Forum   Prywatne   Edukacja   DOKTORANCI   Zarobki doktorantów

Zarobki doktorantów

Autor: katiushka.89 29.04.11, 23:01
Jeszcze trochę pozostało mi do uzyskania tytułu magistra, ale zastanawiałam się już nad tym, co chciałabym w przyszłości robić i moim największym pragnieniem jest praca naukowa. Czuję, że się do tego nadaję i chciałabym to robić. Jednakże jestem też ciekawa, jak kształtują się zarobki na kierunkach przyrodniczo-technicznych, bo słyszałam, że podobno różnią się one pomiędzy kierunkami. Wiadomo, nie oczekuję kokosów, jestem realistką, ale jestem ciekawa, czy zarobki te wynoszą przynajmniej 1400-1500 zł na czysto, bo chciałabym wiedzieć, czy da się samodzielnie utrzymać z tych zarobków. A o takie informacje trudno, ponieważ nie wyobrażam sobie zadawania takich pytań pracownikom naukowym z mojej uczelni, bo wiadomo, ze nikt nie lubi rozmawiać o finansach. Poza tym takie ogólne sformułowania typu "nie wybierajcie pracy na uczelni, bo licho płacą", nie są obiektywne, bo dla jednego licho to będzie "poniżej 6000 zł", dla innego tysiąc zł.
Poleć znajomemu Powiadomienie zostało wysłane
Poleć tę wypowiedź znajomemu
  • drzewko
  • od najstarszego
  • od najnowszego
  • drzewko odwrotne
Pokaż wszystkie

Wysyłaj powiadomienia o nowych wpisach na forum na e-mail:

Aby uprościć zarządzanie powiadomieniami zaloguj się lub zarejestruj się.

lub anuluj

Ostatnio odwiedzane wątki

Zaloguj się

Nakarm Pajacyka
Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.