Jakiś czas temu popsuł mi się prosty kompakt Canona, PowerShot A550. Zanim zdecyduję czy porzucić nadzieję naprawy i rozważyć zakup nowego, chciałbym zapytać, czy jest w Szczecinku miejsce, gdzie można by to tanio zrobić. Próbowałem szukać w internecie i jedyne co znalazłem to nieistniejąca już "Foto-Optyka" na 28 Lutego.
Elektronika jest chyba w porządku. Uszkodzenie jest mechaniczne, ukruszył się fragment "dzyndzla" zamykającego klapkę z bateriami. Po ręcznym dociśnięciu wszystko się zapala, obiektyw się wysuwa, więc chyba tylko kwestia naprawy zamknięcia, może wyczyszczenia.
Myślałem o jakimś serwisie AGD, może zegarmistrz? Byłbym wdzięczny za poradę, jeżeli już ktoś coś takiego naprawiał.
Nie chcę dużo w niego inwestować, bo po sprawdzeniu, to w ciągu czterech lat od zakupu sprzęt naprawdę potaniał i przy kilkudziesięciu złotych można już się zastanawiać, czy nie warto mieć czegoś nowego na gwarancji.
Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.