• drzewko
  • od najstarszego
  • od najnowszego

Jak zlikwidować: Wystąpił problem z certyfikatem.. Dodaj do ulubionych

  • IP: *.versanet.de 04.08.10, 19:10
    Od jakiegoś czasu wchodząc na strony poczty, banku oraz inne, na
    których jestem zarejestrowana, pojawia mi się informacja:

    Wystąpił problem z certyfikatem zabezpieczeń tej witryny sieci Web.

    Przeczytałam już mnóstwo informacji na ten temat, ale nigdzie nie
    jest napisane - jak mogę to usunąć?
    Czy ktoś może mi pomóc?
    Edytor zaawansowany
    • Gość: Do Kamy IP: *.versanet.de 04.08.10, 19:21
      Dzisiaj Kamo,mialem podobny problem o ktorym piszesz w swoim poscie i nic nie
      robiac odczekalem pare minut i zaczelo dzialac.Oby sie to nie
      powtorzylo.Pozdrawiam interautke z tej samej sieci.
      • Gość: Kama IP: *.versanet.de 04.08.10, 19:31
        U mnie to już trwa jakieś 2 tyg, ale dopiero teraz przeczytałam, że
        w ten sposób ktoś może chcieć "przechwycić" hasła dostępu....
        Chcę to zlikwidować.

        Podaj priv
        • Gość: powwq IP: *.ssp.dialog.net.pl 04.08.10, 19:43
          to tylko takie ostrzeżenie, tak naprawdę na codzień przegladając
          strony www, otwierając linki i różne załączniki możemy napotkac
          zagrożenia. Wystarczy uzywac dobrego antywirusa i programu anty-
          spyware. Dobrego co niekoniecznie oznacza takiego za którego musimy
          zapłacic. I oczywiście nie należy zapominac o skanowaniu co jakiś czas
          ;)
      • Gość: ddd IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.10, 11:54
        przeciez to jest forum walbrzych a nie forum pomocy internetowej a
        ty ciagle zadajesz pytania o komputer,
    • Gość: powwq IP: *.ssp.dialog.net.pl 04.08.10, 19:32
      Ty nie jesteś w stanie w sumie nic zrobic, po prostu certyfikat
      bezpieczeństwa strony stracił ważnośc i to administrator strony musi
      rozwiązac ten problem - przedłużając certyfikat.
      • Gość: Kama IP: *.versanet.de 04.08.10, 19:38
        A może wystarczy jesli zainstaluje inna przegladarke???
        • Gość: Do Kamy IP: *.versanet.de 04.08.10, 19:45
          Jak to mowia,kto szuka ten znajdzie,wiec szukaj wszystkich mozliwosci do
          upadlego.Mnie sie fikslo i smiga na cacy jak za Krola Sasa,tylko jesc i
          popuszczac pasa.Uklony
          • Gość: powwq IP: *.ssp.dialog.net.pl 04.08.10, 19:50
            to znaczy pomogła instalacja nowej przegladarki ?
        • Gość: Kuzyn Janka IP: *.ssp.dialog.net.pl 04.08.10, 19:47
          Też miałem podobny problem. Jakiś czas temu padła mi bateria i teraz
          za każdym razem, gdy włączam kompa mam złą datę. Bywa nawet, że jest
          to rok 2001. W takim przypadku także występuje problem z
          certyfikatem. Proszę spróbować ustawić ręcznie datę i godzinę i -
          jeśli to taki przypadek, jak mój - problem powinien zniknąć.
          • Gość: powwq IP: *.ssp.dialog.net.pl 04.08.10, 19:51
            jeśli to wina daty i godzin spróbuj czas systemowy zmienic w BIOS'ie
            • Gość: Kama IP: *.versanet.de 04.08.10, 19:56
              Prawdę mówiąc, data i godzina to już od dawien dawna u mnie na
              komputerze nie idzie z czasem. Ale czy w BIOsie sama moge cos
              zmieniac-dam rade? Jak to zrobic?
              • Gość: powwq IP: *.ssp.dialog.net.pl 04.08.10, 20:06
                spróbuj najpierw ręcznie w systemie zmienic datę i godzinę i sprawdź
                czy certyfikaty działają jeśli nie to pokombinujemy w Biosie tylko
                trzeba pamiętac że tam zabawy nie ma, znasz angielski ?
          • Gość: Do Kuzyna Janka IP: *.versanet.de 04.08.10, 20:01
            Moze i masz racje Kuzynie Janka,choc go nie znam to sle mu uklony.Ja smigam caly
            czas bez aku i zadnej daty i godziny recznie nie przestawiam,wiec troche dziwi
            mnie to.No,ale sa madrzy ludzie i pewnie na tego babola potrafia znalesc
            antybiotyk.Pozdrawiam
    • Gość: powwq IP: *.ssp.dialog.net.pl 04.08.10, 20:54
      rozumiem że problem rozwiązany ?
      • Gość: Kama IP: *.versanet.de 04.08.10, 22:17
        Nie, problem jeszcze jest, tylko troche obawiam się tego BIOSu (nie
        wiem czy słusznie). Znam angielski, jeśli mnie dobrze "poprowadzisz"
        to może sie z tym uporam.

        Nadal proszę o pomoc w usunięciu tego diabelstwa
        • Gość: Do Kamy IP: *.versanet.de 04.08.10, 22:39
          Cos mi wyglada na to Kama,ze to sa jakies problemy u naszego operatora lub cos w
          tym stylu.Nie zastanawia Cie fakt,ze Ty masz a ja mialem takowe problemy?
          Znajomy,ktorego mam na glowie z Polski ma rowniez pierepalki ze swoim lapem i
          dumamy co sie dzieje.Moze to minie,a jak nie,to musimy poczekac na mojego
          nadwornego Hakera,ktory wraca za tydzien z Australii i pewnie smignie ten
          problem na cacy.Uklony
        • Gość: powwq IP: *.ssp.dialog.net.pl 05.08.10, 00:06
          a podaj adres który Ci nie wchodzi ?
        • Gość: powwq IP: *.ssp.dialog.net.pl 05.08.10, 00:37
          Jeśli chodzi o BIOS to tak: zresetuj komputer, czytaj uważnie
          komunikaty na dole ekranu zanim załaduje się sytem - będzie tam
          napisane jakimi klawiszami przechodzi się do panelu BIOS'u u mnie
          jest np DEL co oznacza że przechodzi się klawiszem delete może to
          byc klawisz F10, F1, F8, bądź kmbinacja klawiszy. Jak już będziesz
          wiedziała czym się przechodzi do BIOS'u zresetuj komputer jeszcze
          raz i zanim załaduje się system przytrzymaj dany klawisz (2-3 sek)
          wyskoczy Ci niebieskie okienko. Są różne BIOS'y różnie wyglądają
          zależy to od np: ich wersji. U mnie gdy już jestem w BIOS'ie i chcę
          ustawic godzinę należy przejśc do zakładki Standard CMOS Feautures i
          tam w odpowiednim miejscu poprzez wpisanie odpowiedniej cyfry
          zmienic wartośc zegara (jak znasz angielski to sobie poradzisz ;) )
          następnie należy wyjśc do panelu poprzez nacisnięscie Esc. a później
          zapisac wprowadzone dane (save and Exit - Y, eneter) i następuje już
          normalne następuje ładowanie się systemu. Jeśli to nie pomoże ja bym
          zresetował BIOS - poprzez wyciągnięcie baterii na płycie. Jeśli to
          też nie pomoże to może byc wina rozładowanej baterii - należy ją
          wymienic, podobno można ją kupic u zegarmistrza tylko spisz co to
          jest za bateria (będzie pisac na baterii) ;) mam nadzieję że się uda
          ;) napisz jak wykonasz te czynności.
          • Gość: Kama IP: *.versanet.de 07.08.10, 11:02
            Dziękuję wszystkim za pomoc.
            Wystarczyło ustawić poprawną datę i komunikat już się nie pojawia.
            Na szczęście nie musiałam zmieniać nic w BIOSie, ale dziękuję za
            dokładny opis tej czynności.
            Pozdrawiam
            • Gość: Kuzyn Janka IP: *.ssp.dialog.net.pl 07.08.10, 11:28
              Gość portalu: Kama napisał(a):

              > Dziękuję wszystkim za pomoc.
              > Wystarczyło ustawić poprawną datę

              Polecam się na przyszłość :)

              Proszę spróbować ustawić ręcznie datę i godzinę i -
              jeśli to taki przypadek, jak mój - problem powinien zniknąć.
  • Powiadamiaj o nowych wpisach

Wysyłaj powiadomienia o nowych wpisach na forum na e-mail:

Aby uprościć zarządzanie powiadomieniami zaloguj się lub zarejestruj się.

lub anuluj

Zaloguj się

Nie pamiętasz hasła lub loginu ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka
Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.