Wprwadzie sam news jest już dośc stary, ale specjalnie odczekałem, żeby zosczyć, czy pojawi się na forum -- oraz także trochę, by zobaczyć, co się będzie działo dalej.
Zasadniczo widzę tutaj 3 możliwości:
1) Sikorski jest idiotą albo idealistą (na jedno wychodzi): powiedział co powiedział, w zamian za poklepanie po ramieniu, jakieś niejasne deklaracja albo w nadziei, że jakby co to Polsce pomogą w czasie kryzysu..
2) Sikorski jest zdrajcą: powiedział to co powiedział z wyrachowaniem, bez żadnej wizji korzyści dla Polski.
3) Sikorski utargował coś w zamian za tą deklarację, a co, to się dopiero dowiemy.
Kiedyś ceniłem wysoko Sikorskiego, więc mam nadzieję na tą trzecią mozliwość, ale coraz bardziej mi się wydaje, że prawdziwa jest możliwość pierwsza.
Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.