Gazeta.pl   Forum   Prywatne   Polityka   Polityka i Gospodarka   "niemcy mają objąć polity...

"niemcy mają objąć polityczne przywództwo"

Autor: frusto 26.01.12, 10:35
Wprwadzie sam news jest już dośc stary, ale specjalnie odczekałem, żeby zosczyć, czy pojawi się na forum -- oraz także trochę, by zobaczyć, co się będzie działo dalej.

Zasadniczo widzę tutaj 3 możliwości:
1) Sikorski jest idiotą albo idealistą (na jedno wychodzi): powiedział co powiedział, w zamian za poklepanie po ramieniu, jakieś niejasne deklaracja albo w nadziei, że jakby co to Polsce pomogą w czasie kryzysu..
2) Sikorski jest zdrajcą: powiedział to co powiedział z wyrachowaniem, bez żadnej wizji korzyści dla Polski.
3) Sikorski utargował coś w zamian za tą deklarację, a co, to się dopiero dowiemy.

Kiedyś ceniłem wysoko Sikorskiego, więc mam nadzieję na tą trzecią mozliwość, ale coraz bardziej mi się wydaje, że prawdziwa jest możliwość pierwsza.
Poleć znajomemu Powiadomienie zostało wysłane
Poleć tę wypowiedź znajomemu
  • drzewko
  • od najstarszego
  • od najnowszego
  • drzewko odwrotne
Pokaż wszystkie

Wysyłaj powiadomienia o nowych wpisach na forum na e-mail:

Aby uprościć zarządzanie powiadomieniami zaloguj się lub zarejestruj się.

lub anuluj

Ostatnio odwiedzane wątki

Zaloguj się

Nakarm Pajacyka
Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.