Gazeta.pl   Forum   Prywatne   Polityka   Polityka i Gospodarka   kogo lub czego sie bac...

kogo lub czego sie bac...

Autor: viper39 03.02.12, 14:23
nie wiem jak wy na to patrzycie ale z tego co wiem to czlowiek od zarania dziejow zawsze czegos sie bal ....
historia historia dzis czlowiek boi sie nadal....
no ale czego bac sie bardziej?
wypadku nie da sie przewidziec, ale bydlaka-klamce-zlodzieja polityka juz mozna jakos wychwycic przedbiegach i poprostu na niego nie glosowac...

no wlasnie co powoduje ludzmi ze jak debile glosuja na tych na ktorych glosuja?
ta zaraz kazdy mi wyjedzie z mediami i reklamami... ale czy my az tak bardzo jestesmy uzaleznieni od mediow ze nie potrafimy juz sami myslec logicznie i wyciagac wnioskow?
(odpowiedz sama sie cisnie na usta...)

moglbym duzo o Polskich wyborach ale nie chce irytowac zbytnio ludzi....
moze odpowiem kawalem ktory ktos mi przeslal:

Siostra z Londynu dzwoni do brata.
- Cześć Michał, co tam u Was w Polsce słychać?
- Mam dwie wiadomości, dobrą i złą.
- Zacznij od złej.
- Mama chora, dom zajął komornik, mój zakład upadł, babcia umarła bo nie miała na leki, sąsiad się powiesił po stracie pracy, zamknęli szkołę .
Ania wiec nie chodzi do szkoły bo nie mają pieniędzy na dojazdy, Wojtkowi odmówili chemioterapii, więc szykuje się kolejny pogrzeb...
- A dobra?
- Na szczęście to PO jest u władzy a nie PiS...

obserwuje przygotowania do wyborow w USA, niby wszyscy wiedza ze burak sie nie sprawdzil, nie wie co robi, nie zrobic NIC z tego co obiecywal nie zrobil... malo tego jest zle, wysokie bezrobocie... a jednak ludzie jak on mowi o tym aby "dokonczyl to co zaczal" chca na niego glosowac... hmm... co zaczal? co ma dokonczyc? wykanczanie nas glosujacych? wieksze podatki? (ile wiecej mozna aby zrownac sie z eu?)
czy ludzie wychodzac na takie spotkania dostaja specjalna dawke narkotykow? albo waleni sie po lbie?
ja nie mowie ze republikanie sa duzo lepsi od demokratow, bo przeciez trzeba byc idiota aby nie widziec ze roznica jest niewielka, ale roznica jest, demokraci okradaja nas bardziej niz republikanie..... no ale duzo ludzi zaglosuje na obame...

nastepna rzecz ktora jest ciekawa... duzo demokratow idzie oddac glos na Gingricha... dlaczego? prosta przyczyna, obama z nim wygra... oni boja sie Romneya

cieszy mnie jednak cos innego duzo ludzi glosowalo na Ron Paul... znaczy ze ludzie juz maja dosc bycia okradanymi i oklamywanymi przez ludzi ktorych wybieraja

a wiec kogo czego sie bac?
wulkanu? meteorytow?
nie politykow ktorzy sa na sznurku tych co nami rzadza... (ufoludki???)

pozdrowienia

--
"Socjalizm wszystkim równo nosa utrze, biednych zniszczy dzisiaj, bogatych pojutrze." - Aleksander hr. Fredro
"Demokracja - to rzady hien nad oslami" - Marian Pazdzioch
patrz.pl/zdjecia/misiu-sie-wkurwi
patrz.pl/zdjecia/wspolczesny-chelmonski
Poleć znajomemu Powiadomienie zostało wysłane
Poleć tę wypowiedź znajomemu
  • drzewko
  • od najstarszego
  • od najnowszego
  • drzewko odwrotne
Pokaż wszystkie

Wysyłaj powiadomienia o nowych wpisach na forum na e-mail:

Aby uprościć zarządzanie powiadomieniami zaloguj się lub zarejestruj się.

lub anuluj

Ostatnio odwiedzane wątki

Zaloguj się

Nakarm Pajacyka
Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.