leny20-4-7
08.06.18, 13:55
Wchodzę dziś na ZeroCredo i widzę fotkę Putina jedzącego popcorn...mając złe przeczucia klikam
www.zerohedge.com/news/2018-06-07/trump-lashes-out-macron-trudeau-ahead-g61-summit
6+1 może się okazac, że nie dodaje się na 7! Bo jak Wujek Sam ze względu na swój status dawal dulary, to było jak było...a że teraz zaczyna je zabierac, to MUSI się liczyc, że pozostali moga okazac się mniej zgodni niż poprzednio.
Następnie otwieram ten text, gdzie trafiam na fajne podsumowanie, tego co czytam/widzę w CHRL. nowakonfederacja.pl/chinskie-drugie-otwarcie-na-swiat/
W tle majaczy mi fotka, która nei wiem, czy została już wykonana, bo dziś w Wa-wie spotkanie Bukaresztańskiej Dziewiątki - państw wschodniej flanki #NATO. I jakiś mądry inaczej powiedział: w zasadzie Europa Zachodznia może się spyknąc z Moskwą, ale nie boimy się, bo ta w/w 9tka w ścisłym sojuszu z Waszyngtonem, da sobie radę SAMA!
Całkowicie przypadkowo, pewnien generał USArmy, który zdaje się, że rok temu dostał od prezydenta Dudy order za wspieranie obecności wojsk amarykańsich nad Wisłą, powiedział zdaje się wczoraj i to niemal wprost, że on jest przeciwnikiem polskich zabiegów o stałe bazy...
i już tak kończąc, to albo za 5 minut zostaniemy kolejny raz "sprzedani", bo Waszyngton bardziej dba o interesy w MENA niż u nas, albo obserwujemy jakiś MEGAwielopłaszczyznowy gambit, którego zakonczenia jeszcze nie widac.
i na koniec jeszcze info sprzed chwili. Putin w swojej nowej kadencji najpierw odwiedzi Wiedeń, ten sam któego młody prezydent mówi, że wobec szarogęszenia amerykańców, EUpowinna zbliżyc się z Kremlem, i zdaje się że sprawowac będzie akurat Prezydencję* ...a DOPIERO jako drugi w kolejce Pekin.
Zatem zbliżenie na linii Bruxela-Moskwa, zniesienie sankcji, otwarcie rynku.
Chłód na linii Waszyngton-Bruxela, wojna handlowa, zamknięte rynki.
Waszyngton sprzedaje Moskwie Europę środkową i Kijów, który prawie zaczyna otwarta wojnę z "zielonymi ludzikami".
Pekin po cichu robi swoje.
*tutaj moge się mylic, bo to dotychczas był pic na wodę, to nei śledziłem.