Zrobiłam wino w/g przepisu 4 kg winogron czerwonych muskato, 30 dkg cukru, 2 litry wody.
Wycisnęłam sok z winogron wlałam do baniaka, zagotowałam wodę z cukrem i rano wymieszałam z sokiem z winogron. Codziennie mieszałam po kilka razy. po ok. 14 dniach poczułam już zapach wina, stało w temperaturze ponad 20 stopni, przefiltrowałam przez watkę i zlałam do butelek, nie mam termometru, ale w smaku jest dość mocne i ma śliczny burgundowy kolor. Butelki są w pozycji leżącej, aby nie przedostało się do nich powietrze.Teraz pytanie do fachowców, czy coś zrobiłam nie tak? Co powinnam jeszcze zrobić. Mam nadzieję, że z wina nie zrobi się ocet, było by szkoda.Pozdrawiam i czekam na informacje za które z góry dziękuję.
Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.