Gazeta.pl   Forum   Prywatne   Społeczeństwo   Dorosłe Dzieci Rozwodników   Re: Alimenty są ...

Re: Alimenty są na dziecko, a nie na rodzica

Autor: aglaonike77 07.10.10, 13:30
Moja mama nigdy nie wybielała obrazu "tatusia", od zawsze wiedziałam że nie płaci alimentów, że pracuje na szaro aby nie mieć dochodów z których komornik ściągałby kasę, że nie przyjeżdża do nas bo mu się nie chce (to tak od 10 r. życia; wcześniej tu mama ojca tłumaczyła); że nie stać nas na podstawowe rzeczy bo ojciec nie płaci alimentów.
Teraz mam do niej o to żal, nawet jeśli to była prawda, nie powinna obciążać tymi faktami 7 letniego dziecka jakim wówczas byłam. Zresztą ŻADEN dorosły w mojej rodzinie (poza moją babcią - mamą mamy) nie stanął na wysokości zadania aby ułatwić nam rozwód rodziców. Musieliśmy baaaardzo szybko dorosnąć. Ja bym swoim dzieciom czegoś takiego nie zrobiła.
Efekt dzisiaj - psychoterapia ( nie wiem kim, jestem co czuję, czego chcę od życia, nerwowa, zakompleksiona, nadmiernie obowiązkowa i wymagająca, potwornie krytyczna, z zerowym obrazem samej siebie)
Poleć znajomemu Powiadomienie zostało wysłane
Poleć tę wypowiedź znajomemu
  • drzewko
  • od najstarszego
  • od najnowszego
  • drzewko odwrotne
Pokaż wszystkie

Wysyłaj powiadomienia o nowych wpisach na forum na e-mail:

Aby uprościć zarządzanie powiadomieniami zaloguj się lub zarejestruj się.

lub anuluj

Ostatnio odwiedzane wątki

Zaloguj się

Nakarm Pajacyka
Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.