Dodaj do ulubionych

Zjeść Maroko

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.07, 12:17
kminek, który pojawia się kilkakrotnie w tekscie i przepisach to nie nasz polski kminek tylko kmin rzymski (ang. cumin), którego intensywny, mogący zdominować całą potrawę aromat, nie ma nic wspólnego z naszym kminkiem. to jest błąd który powtarza się nagminnie, a przecież ta pomyłka diametralnie zmienia smak potrawy, bo to właśnie ten cały kmin decyduje o charakterystycznym marokańskim smaku. jest rownież bardzo popularny w kuchni indyjskiej i meksykańskej, a mozna go obecnie kupic nie tylko w sklepach z azjatycką zywnoscią, ale także w supermarketach (firma kotanyi bodajże)
a bardzo fajne naczynie do tadżin, stylizowane na oryginalne marokańskie mozna kupić w ikei
Edytor zaawansowany

Popularne wątki

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Booking.com
Nakarm Pajacyka
Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.