Gazeta.pl   Forum   Zdrowie   Niepłodność   Re: endometrioza i visanne

Re: endometrioza i visanne

Autor: murken2 16.11.11, 11:22
Dziewczyny,jestem na forum przypadkowo,lubie czasem tu zagladać z sentymentu.
Mialam 3 poronienia,maase badań,leczenie hormonalne.Mam w rodzinie bardzo dobrego lekarza endokrynologa,mieszkam w Białymstoku - zaglebie leczenia bezpłodnosci. Bardzo długo staralismy sie o dziecko i jak juz odpucilismy sobie zaszlam w piersza ciąze. Byly problemy,ale urodzilam,synek mam juz 6 lat.2 lata temu podczas operacji 7 cm torniela na jajniku zdiagnozowana endometrioza. Lekarz na odziale szpitalnym powiedzial ze nie bedę juz miala dzieci niestety.Z kolei "swojego" ginekologa dopytywalam sie i prosilam o leczenie. Odnosnie leczenia dostałam odpowiedz ze nie ma skutecznego i nie warto faszerowac sie czyms, co przynosi marne efekty i kosztuje majatek. Mialam synka i tym pozostalo mi sie cieszyć.
Niespodzianka spotkała mnie w tym roku wiosną, kiedy to ja uznawana za bezpłodna na tescie ciazowym znalazłam II kreski. Jestem juz w 33 tygodniu, teraz bedzie córeczka !!!!! Zyciowy plan wykonany!
NIe poddawajcie sie dziewczyny, prosze Was. Nie panikujcie,emocje bardziej szkodza niz Wam wydaje sie. Organizm potrzebuje stabilizacji,spokoju, nie faszerujcie sie niepotrzebnie lekami. Moj ginekolog powiedzial mi kiedyś ze czesc bab to powinna isc do psychologa a nie do ginekologa ,bo czesto problem jest w głowie,a nie miedzy nogami. Byłam na niego wsciekla jak cholera za to. Teraz sama widzę ze to prawda. NIe da zajsc w ciaze na silę.
Nie poddawajscie sie, proszę Was !
Poleć znajomemu Powiadomienie zostało wysłane
Poleć tę wypowiedź znajomemu
  • drzewko
  • od najstarszego
  • od najnowszego
  • drzewko odwrotne
Pokaż wszystkie

Wysyłaj powiadomienia o nowych wpisach na forum na e-mail:

Aby uprościć zarządzanie powiadomieniami zaloguj się lub zarejestruj się.

lub anuluj

Ostatnio odwiedzane wątki

Zaloguj się

ŻYJ ZDROWO:

Ból głowy bez tajemnic

To ważne, gdzie i jak cię boli. Na podstawie objawów można postawić wstępną diagnozę. Przyczyn jest wiele
Nakarm Pajacyka
Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.