Re: W którym dniu cyklu badać horm...

  • drzewko
  • od najstarszego
  • od najnowszego
  • drzewko odwrotne
  • Wybieram się w tym cyklu przebadać ponownie swoje hormony. Ostatnie badania
    miałam robione dwa lata temu. Lekarz nie widzi potrzeby ponownego przebadania
    więc zrobie sobie sama bez jego łaski. Tylko napiszcie mi w którym dniu jakie
    hormony.
    --
    40 cykl
    9.11.2005 laparoskopia i histeroskopia
    • 27.03.06, 11:02 Odpowiedz
      Było wiele wątków w tej kwestii, ale jeszcze raz: FSH, LH, T3, T4, TSH,
      Estradiol (E2), testosteron + prolaktyna (PRL) w 2-5 dniu cyklu, progesteron -
      7 dni po owlulacji (20-22 dc.). Wszystkie najlepiej rano, na spokojnie
      (prolaktyna skacze od stresu). PRL możesz też zrobić po obciążeniu (dadzą
      tabletkę), ale nastaw się na 2 godziny w przychodni, bo tyle się czeka na
      drugie pobranie krwi. pozdrawiam
    • 27.03.06, 11:03 Odpowiedz
      ZESTAW PODSTAWOWY dla kobiety (100-150 zł)
      3 dzień cyklu LH, FSH, TSH (60-90 zł)
      7 dni po owulacji Prolaktyna, Progesteron (40-60 zł) 9 dni po teście owu pozytywnym

      ANALIZA WYNIKU FSH w 3 dc
      • Wartość FSH poniżej 3 mIU/ml sygnalizuje niewydolność przysadki.
      • Wartość FSH 3-9 mIU/ml IDEAŁ
      • Wartość FSH 9-12 mIU/ml oznacza obniżoną rezerwę jajnikową.
      • Wartość FSH 12-18 mIU/ml oznacza wyczerpującą się rezerwę jajnikową,
      stymulacja przy takim FSH jest trudna.
      • FSH > 18 mIU/ml stymulacja owulacji jest bardzo trudna, a często niemożliwa,
      prawdopodobieństwo ciąży jest bardzo małe.
      ANALIZA WYNIKU LH/FSH w 3 dc
      • Wynik 1.1 IDEAŁ
      • <0.6 podejrzenie niewydolności przysadki
      • >1.5 podejrzenie PCOS zespołu policystycznych jajników


      Nie udaje się ponad rok ale w miarę regularnie miesiączkujesz. Zbadaj męża potem
      siebie

      ZESTAW ZAAWANSOWANY dla kobiety (140-210 zł)
      3 dzień cyklu LH, FSH, TSH (60-90 zł)
      Owulacja Estradiol, LH (40-60 zł) - po teście owu pozytywnym
      7 dni po owulacji Prolaktyna z obciążeniem, Progesteron (40-60 zł) 9 dni po
      teście owu pozytywnym
    • 27.03.06, 11:16 Odpowiedz
      Jak zawsze na Was można liczyć smile)))))))))))))))
      --
      40 cykl
      9.11.2005 laparoskopia i histeroskopia
      • 27.03.06, 17:18 Odpowiedz
        prosze odpowiedzcie czy to sa dobre wyniki:
        FSH - 6.47
        LH - 3.32
        nie widział ich jeszcze lekarz.prosze odp.
        • 27.03.06, 17:28 Odpowiedz
          z tego co się dzisiaj dowiedziałam na forum (też pytałam o to co Ty) to nie
          jest dobrze.
          • 27.03.06, 17:39 Odpowiedz
            ale nie jest tez koszmarnie, same wyniki to jedno, a wyniki wielu badan plus wywiad to co innego i oze sie okazac ze raz niskie lh nic strasznego nie znaczy. lh i fsh powinny byc w jednym cyklu o zblizonej wartosci.jak fsh okolo 5 to lh tez.
    • 27.03.06, 17:48 Odpowiedz
      jestescie z Warszawy?gdzie przyjmuje dobry gin.endokrynolog

Wysyłaj powiadomienia o nowych wpisach na forum na e-mail:

Aby uprościć zarządzanie powiadomieniami zaloguj się lub zarejestruj się.

lub anuluj

Zaloguj się

Nie pamiętasz hasła lub loginu ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.