Gazeta.pl   Forum   Turystyka   Świat:   Turystyka na świecie   Wsiądź do kleszczobusa!

Komentarze do artykułu

Wsiądź do kleszczobusa!

Już niebawem "Zielone dni" szczepień przeciw kleszczowemu zapaleniu mózgu

Wsiądź do kleszczobusa!

Autor: raf.99 10.03.10, 19:53
Dodaj do ulubionych zarchiwizowany
Ja w życiu miałem tylko dwa kleszcze i dwie nimfy - a przynajmniej tylko tyle pamiętam i o tylu wiem. Wystarczyło...
Wiosną zeszłego roku zaczęła się ostra borelioza. Przewlekłe zmęczenie, dotkliwa senność w ciągu dnia, sztywnienie karku, uporczywe bóle głowy, problemy z pamięcią, z koncentracją, poczucie "odrealnienia", zaburzenia widzenia... To tylko część z długiej listy objawów...
Dopiero później dowiedziałem się że tak naprawdę choruję od dawna, tylko wcześniej objawy były lżejsze i pojawiały się rzadko.
Leczę się z dobrym skutkiem juz kilka miesięcy, niemniej do odzyskania pełni zdrowia jest jeszcze daleko.
Borelioza to istotnie znacznie większy problem niż KZM.
Nie lekceważcie zagrożenia!

Więcej informacji:
Stowarzyszenie Chorych na Boreliozę

Rafał,
przewlekle chory na boreliozę
Poleć znajomemu Powiadomienie zostało wysłane
Poleć tę wypowiedź znajomemu
  • drzewko
  • od najstarszego
  • od najnowszego
  • drzewko odwrotne
Pokaż wszystkie

Wysyłaj powiadomienia o nowych wpisach na forum na e-mail:

Aby uprościć zarządzanie powiadomieniami zaloguj się lub zarejestruj się.

lub anuluj

Ostatnio odwiedzane wątki

Polecamy:

Top 10 miast w Europie, które warto odwiedzić

Tam trzeba pojechać chociaż raz w życiu!

Najbardziej imprezowe rajskie wyspy świata

Wycieczki po nocnych klubach, imprezy na plaży do białego rana...

Top 10. Najseksowniejsze miasta świata

Miasta zmysłowe i pełne atrakcji, w których można przeżyć najgorętszą przygodę życia.

Zaloguj się

Nakarm Pajacyka
Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.