Wiem wiem wiem, Wisła to rzeka, a rzeka to nie jezioro, chyba że jezioro jest na rzece czyli np Jezioro Włocławskie między Płockiem a Włocławkiem i dlatego jest to wyjątkowy wątek bo chodzi o molo, które do tej pory prawdziwe duże molo można było spotkać tylko nad morzem - do tej pory! Bo właśnie teraz możne je spotkać także... nad Wisłą w Płocku! A stąd już tylko "rzut kamieniem do Jeziora Włocławskiego (powstałego dzięki tamie we Włocławku, ale to nie istotne) Molo w Płocku o długości 360 metrów jest obiektem nowoczesnym, położonym w szczególnym miejscu. To jedyne duże molo na rzece w Polsce! Płock to piastowska stolica w sercu Polski nad najszerszą Wisłą w swoim biegu, usytuowany na najwyższym wzgórzu (Wzgórze Tumskie) nad tą rzeką. To miasto i miejsce trzeba obowiązkowo odwiedzić!
Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.