Dodaj do ulubionych

GÓRY!!!!!!!

IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 28.05.03, 21:26
Witam wszystkich! Od końca stycznia prowadzę pensjonat w Szklarskiej
Porębie. W domu jest sześć pokoi/apartamentów z łazienkami, tv sat i
balkonami. Pokoje są bardzo duże (średnio pok. - 20m2, apart. - 40m2) i
bardzo wygodne. Jeden z apartamentów jest dwupiętrowy - dla max 8 osób. W
każdym pokoju jest łóżko małżeńskie i łóżka pojedyncze lub rozkładane
natomiast w apartamencie w jednym pokoju jest łóżko małżeńskie a w drugim
łóżka pojedyncze lub rozkładane. Na śniadania (podawane w formie szwedzkiego
stołu w bardzo ładnej jadalni) serwuję przez siebie upieczone pasztety
(drobiowe, z królika, z mięsa mieszanego oraz wegetariańskie) oraz schab,
karkówkę i szynkę, którą kupuję surową i sama ją gotuję w ziołach przez co
ma smak naprawdę wyśmienity! Oczywiście są też sery (biały, żółty, pleśniowe
camembert i brie, topione oraz kozie) jajka (na twardo, miękko, jajecznica -
może być na boczku cygańskim lub na masełku, zgodnie z indywidualnymi
zamówieniami), na zamówienie parówki i frankfurterki, pomidory i ogóreczki
(świeże i małosolne - też domowej roboty) oraz miód, dżemy, nutella,
chrupki, mleko, soki, herbata (6 rodzai), kawa Tchibo lub Lavazza. Na
zamówienie podaję też obiadokolację. Serwowana jest też w formie szwedzkiego
stołu: zupa, drugie danie i deser. Wszystkie potrawy są przygotowywane w
domu tzn. pierogi (ruskie nie składają się głównie z ziemniaków :-), mięsne,
z kapustą i grzybami), kopytka, kluski śląskie, wszelkiego rodzaju mięsa
oraz desery (ciasta, naleśniki, kluski z jagodami zbieranymi w górach,
racuchy itd.) Oprócz kuchni typowo polskiej serwuję też specjały kuchni
chińskiej, włoskiej, francuskiej i węgierskiej) Na zamówienie przygotowuję
też potrawy wegetariańskie. Do niektórych dań podaję białe lub czerwone
wino!
Staram się stworzyć taką atmosferę aby moi goście wrócili do codziennych
zajęć w pełni zrelaksowani.
KOSZTY:
Nocleg ze śniadaniem - 60 zł
Obiadokolacja - 25 zł
SERDECZNIE ZAPRASZAM!
Małgorzata Konowałek tel. 0603 291 301
www.szklarska.ig.pl/pokojegoscinne
gosikon@wp.pl
Edytor zaawansowany
  • Gość: Dzidek IP: *.xdoom.net 29.05.03, 10:27
    Bardzo fajnie, że tak obszernie piszesz i sympatycznie zapraszasz do swojego
    domku - tylko nie przesadzaj z tymi opisami żarcia. Zostaniesz zaszufladkowana
    jako jadłodajnia dla emerytów i będzisz miała samych staruchów i pasibrzuchów
    na karku. Ja osobiście nie szukam w górach żarcia i wydaje mi się, że coraz
    więcej ludzi jeździ tam nie po to by się objadać. Chyba rozumiesz o czym piszę.
    Reklamujesz swój biznes to postaraj się o coś więcej niż jedzonko, skądinąd
    apetyczne. Pozdrawiam / Dzidek
  • Gość: Małgosia IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 31.05.03, 12:26
    Witam!
    Jeśli chodzi o reklamę, to nie istnieje słowo przesada!!! jeśli chodzi o temat
    jedzonka to można o nim pisać bez końca..... Jeśli chodzi o góry - obronią się
    same! A każdy lubi wypocząć przy dobrym żarełku, dobrym winku i niezłej
    muzyce. Chyba wiesz o czym mówię???
    Pozdrawiam
  • Gość: MISIA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.05.03, 17:24
    Prawdziwy turysta nie pije,emeryci owszem,troszkę winka, bo lekarze zalecają na
    serduszko.
  • sledzik4 31.05.03, 18:59
    Gość portalu: MISIA napisał(a):

    > Prawdziwy turysta nie pije,emeryci owszem,troszkę winka, bo lekarze zalecają
    na
    >
    > serduszko.


    Dobrze Misia - tak trzymać - w góry się jeździ po to by aktywnie odpoczywać a
    nie winkować.
  • ry-bka 02.06.03, 07:54
    Popieram!
    Oferta Małgosi jest raczej dla tych którzy w miłym otoczeniu chcą
    poleniuchować:)Przy extra jedzonku i winku to ja wypoczywam w ogrodzie.
  • Gość: MISIA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.06.03, 20:49
    Jak widać ta oferta nie jest skierowana do naszego grona.Gdyby nie cena za
    dobę, miałaby nasza właścicielka pensjonatu dużą klientelę w postaci osób
    przyzwyczajonych do korzystania z ofert Funduszu Wczasów Pracowniczych.Wiem ,że
    właścicielom pensjonatów jest teraz ciężko i czasami trzeba stawać na
    głowie ,żeby gości właśnie do siebie przyciągnąć.Oprócz tego w Szklarskiej i
    wogóle w Sudetach jest walka o turystów.(zresztą jak wszędzie)Nota bene dla
    mnie za drogo ,żebym tam nocowała.Pozdrawiam wszystkich!
  • Gość: Małgosia IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 04.06.03, 10:48
    Jeśli chodzi o cenę to można ze mną negocjować! UPUSTY SĄ DUŻE!!!! Tym
    bardziej jak przyjeżdża większa grupa ludzi i zostaje na tydzień, a jeśli
    chodzi o jedzonko to nie ma przymusu jedzenia hihi! Można biegać po górach i
    zdobywać szczyty! Szliście kiedyś ze Szklarskiej przez szczyty do Karpacza????
    Jeśli nie ŻAŁUJCIE!!!!
    POZDRAWIAM
  • Gość: karoly IP: *.il.pw.edu.pl 06.06.03, 11:14
    Gość portalu: Małgosia napisał(a):
    > Na śniadania (podawane w formie szwedzkiego
    > stołu w bardzo ładnej jadalni) serwuję przez siebie upieczone pasztety
    > (drobiowe, z królika, z mięsa mieszanego oraz wegetariańskie) oraz schab,
    > karkówkę i szynkę, którą kupuję surową i sama ją gotuję w ziołach przez co
    > ma smak naprawdę wyśmienity! Oczywiście są też sery (biały, żółty, pleśniowe
    > camembert i brie, topione oraz kozie) jajka (na twardo, miękko, jajecznica -
    > może być na boczku cygańskim lub na masełku, zgodnie z indywidualnymi
    > zamówieniami), na zamówienie parówki i frankfurterki, pomidory i ogóreczki
    > (świeże i małosolne - też domowej roboty) oraz miód, dżemy, nutella,
    > chrupki, mleko, soki, herbata (6 rodzai), kawa Tchibo lub Lavazza. Na
    > zamówienie podaję też obiadokolację. Serwowana jest też w formie szwedzkiego
    > stołu: zupa, drugie danie i deser. Wszystkie potrawy są przygotowywane w
    > domu tzn. pierogi (ruskie nie składają się głównie z ziemniaków :-), mięsne,
    > z kapustą i grzybami), kopytka, kluski śląskie, wszelkiego rodzaju mięsa
    > oraz desery (ciasta, naleśniki, kluski z jagodami zbieranymi w górach,
    > racuchy itd.) Oprócz kuchni typowo polskiej serwuję też specjały kuchni
    > chińskiej, włoskiej, francuskiej i węgierskiej) Na zamówienie przygotowuję
    > też potrawy wegetariańskie. Do niektórych dań podaję białe lub czerwone
    > wino!

    o jejku, az mnie skrecilo z glodu po przeczytaniu tego menu ;-)
    uwielbiam pierogi ruskie, gdy zawitam do SzP nie omieszkam wyprobowac Twoich.
    pozdrawiam i zycze powodzenia, wszystko razem brzmi zachecajaco

    lece cos zjesc
    k.

Popularne wątki

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Booking.com
Nakarm Pajacyka