Gazeta.pl   Forum   Prywatne   Zdrowie   Homeopatia   Re: alergia_pyt do akownika

Re: alergia_pyt do akownika

Autor: akownik 20.11.11, 18:01
surukuru napisała:'1.czy to dotyczy też alergii wziewnej, czy jedynie pokarmowej?'

Dotyczy to każdej alergii, a więc także alergii wziewnej.

surukuru napisała:"2. czy to co jest zalecane dietetycznie przy alergiach (odstawienie cukru/ słod
> yczy i nabiału) dotyczy równieć alergii wziewnej? Czy taka dieta ma szansę real
> nie pomóc i złagodzić lub wyleczyć pacjenta? (czytałam książkę Pańśtwa Piciów "
> Możesz wygrać z rakiem i alergią" ale to mi jasno stamtąd nie wynika..."
Odstawienie cukru, słodyczy i nabiału jest niezbędne, ale nie zawsze to wystarcza. U każdego jest inaczej i czasami trzeba odstawić jeszcze inne pokarmy, choćby na jakiś czas. Tak jak napisałem wyżej, odpowiednie jedzenie jest warunkiem powodzenia w leczeniu także alergii wziewnej. Odpowiednia dieta nie zawsze jest wystarczająca do pełnego wyleczenia. Czasami potrzebne są też leki. Zwykle u każdego inne. Nie ma dwóch takich samych chorób, nawet jeżeli u każdego będzie to nazwane alergią wziewną.
Poleć znajomemu Powiadomienie zostało wysłane
Poleć tę wypowiedź znajomemu
  • drzewko
  • od najstarszego
  • od najnowszego
  • drzewko odwrotne
Pokaż wszystkie

Wysyłaj powiadomienia o nowych wpisach na forum na e-mail:

Aby uprościć zarządzanie powiadomieniami zaloguj się lub zarejestruj się.

lub anuluj

Ostatnio odwiedzane wątki

Zaloguj się

Nakarm Pajacyka
Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.