Gazeta.pl   Forum   Prywatne   Zdrowie   Homeopatia   nux vomica po phpsphorus PILNE

nux vomica po phpsphorus PILNE

Autor: k.a.l.i.n.a 21.01.12, 18:40
Witam,
mam pilną sprawę. Jesteśmy na początku leczenia homeo, od dwóch tygodni causticum 30 (w tym od środy z wody). tydzień temu pojawił się mokry kaszel. Kaszel sie nasilal, homeo dlatego kazala podawac od srody z wody. W czwartek doszła chrypka, kolejna konsultacja w piatek i nakaz czasowego odstawienia causticum i podawania phosphorusu 15, aby uspokoic ten kaszel i chrypke, a gdyby nie było poprawy, to nux vomica 9. W piatek chrypka częsciowo ustapila po podaniu fosforu i kaszel sie zmiejszyl(3x3 granulki w ciagu godziny). Dzisiaj mialam podawac wedlug objawow, kaszel nasilal sie w ciagu dnia (chyrypka niewielka), doszedl zapchany nos, niewiele przezoczystej wydzieliny wydmuchowane). Podałam 3 dawki phposphrusu, kaszel coraz wiekszy, więc przeszłam na nux vomica, po trzech dawkach w ciagu godziny (po trzy granulki ) bez zmian, wiec podałam znów ten phpsphorus (bo wczoraj pomogl). Razem dałam 9 dawak phpsphorusu (mogłam wg homeo dojsc do 10), kaszel coraz mocniejszy. Nie moglam sie dodzwonic do homeo, wiec podalam godzine temu znow te nux vomice (3 granulki), nic sie specjalnie nie zmienilo, a ja siedze i zastanawiam się, czy nie namieszalam za bardzo. poradźcie, proszę, co robic.
Poleć znajomemu Powiadomienie zostało wysłane
Poleć tę wypowiedź znajomemu
  • drzewko
  • od najstarszego
  • od najnowszego
  • drzewko odwrotne
Pokaż wszystkie

Wysyłaj powiadomienia o nowych wpisach na forum na e-mail:

Aby uprościć zarządzanie powiadomieniami zaloguj się lub zarejestruj się.

lub anuluj

Ostatnio odwiedzane wątki

Zaloguj się

Nakarm Pajacyka
Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.