Pomóżcie ! Bo już nie wiem czy robią mnie w warsztacie 'trąbę" czy nie... a nie mam z kim tego skonsultować.
W sierpniu 2010 roku zepsuł się w mojej Cytrynce wtrysk paliwa. Zamontowali mi nowy posiadający 2 - letnia gwarancję. Miesiąc temu wtrysk znowu się zepsuł... Kosztował on wówczas około 600 zł. Uznałam, że mam na co wydać to 600 zł i postanowiłam wymienić wtrysk w ramach gwarancji. Mechanik wymontował wtrysk i dostarczył go do hurtowni części w której został on w 2010 roku zakupiony. Czekam już miesiąc i echo... Dziś poinformowano mnie, że wtrysk został wysłany do Francji do sprawdzenia.... Czy nie ma na terenie Polski miejsc, gdzie takie testy się wykonuje? Czy jest jakiś kodeksowy termin w którym jako konsument muszę otrzymać odpowiedź? Jeśli ktoś orientuje się w takich tematach i może mi pomóc w powyższych kwestiach to proszę o odpowiedź.
Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.