Re: A kto z Was piecze chleb w domu? Dodaj do ulubionych


my pieczemy chlebek w domu, wychodzi dokładnie 0,54zł + 40 min. włączonego
piekarnika...
składniki:
3 szklanki mąki pszennej (używam typ 650, mąka babuni z biedronki, przy niższych
typach wychodzi słabo)
1,5 szklanki wody
1/10 drożdży świeżych (drożdże mieszam z wodą)
2 łyżeczki soli
my dodajemy kopereksmile - jest pyszny, ma chrupką skórkę, i miękkie wnętrze, nie
wiem jak długo trzyma świeżość bo jest zjadany w tym samym dniu...

jeśli ktoś jest zainteresowany to przepis jest tutaj opisany i z pięknymi
zdjęciami, mam nadzieję że Liska się nie obrazi...
pracowniawypiekow.blogspot.com/2009/10/pszenny-chleb-z-chrupiaca-skorka.html
Przeczytaj całą dyskusję
  • drzewko
  • od najstarszego
  • od najnowszego
  • drzewko odwrotne

Wysyłaj powiadomienia o nowych wpisach na forum na e-mail:

Aby uprościć zarządzanie powiadomieniami zaloguj się lub zarejestruj się.

lub anuluj

Zaloguj się

Nie pamiętasz hasła lub loginu ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Zadaj pytanie na Forum

Za darmo

Na każdy temat

Tysiącom użytkowników

Zapytaj

Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.