maciejka_73 napisała:
> Finka - pełen szacunek! Jak Ty to robisz? Z tego co piszesz, wynika, że nawet u
> daje Ci się za taką kwotę zaserwować w miarę urozmaicone menu. Bez żadnego włas
> nego ogródka? Mogłabyś opublikować skład jednomiesięcznych zakupów żywieniowych
> ? Nawet jeżeli wszystko robisz sama, to przecież składniki też kosztują... Dzię
> ki z góry
Ostatnio zrobiłam z pół kilograma mąki ,drożdży ,3 jajek i pół słoiczka dżemu 15 pysznych drożdżówek . Chleba nie kupuję ,mąż piecze . Obiady są przeplatane , jeden dzień zupa na korpusie z kurczaka , następnego dnia drugie danie . Ostatnio nauczyłam się robić twistera z kfc . Zrobienie tortilii to pół kilograma mąki jedno jajko , 1/4 kostki smalcu i sól -wyszło 10 tortilii. Nadzienie to pierś z kurczaka , trochę sałaty ,pomidor pokrojony w kostkę i majonez z cytryną i pieprzem . Moje dzieci je uwielbiają. Robię dużo potraw jedno garnkowych i mrożę w mniejszych pojemniczkach - fasolka po bretońsku ,bigos ,gulasz . Mrożę też i krokiety z kapustą albo z pasztetem . Aha ,bardzo polecam pieczenie własnego pasztetu ,jest pyszny i tanio wychodzi .
--
forum.gazeta.pl/forum/f,101081,Pod_Zielona_Latarnia.html