koszt 1 litra wyciskanego soku Dodaj do ulubionych

  • drzewko
  • od najstarszego
  • od najnowszego
  • drzewko odwrotne
  • jaki jest?Orientujecie się.Czy ktos uzywa wyciskarek,sokowirówek
    zeby pic naturalne soki.tylko że jaki to koszt.Nie mając swoich
    owoców.A jak do niemowląt /Wiadomo że nie poda się mu zwykłego soku
    tylko z gerbera np i tu myślę że warto użyć sokowirówki.Bo jak się
    nie myle to butelka soku ponad 2 zl a ze sokowirowki?Kto ma w tym
    doswiadczenie i poda mi co lepiej kupic czy zrobic?
    • cos mi sie nie wydaje, zeby niemowleta pily wyciskane soki...
      --
      Forum dla Egiptomaniaków, bez cenzury
      www.fauna.rsl.pl/
      • Ja się podczepię trochę off topic. Nie wiecie ile trzeba przeciętnych dobrych,
        ale marketowych pomarańczy na litr soku w wyciskarce?smile
        • Z kilograma marchwi i dwóch kilo pomarańczy mam litr soku. Koszt.... 10 zł uncertain
          --
          Żaba jest jak każdy widzi,wyłupiaste oczy ma...
          A przy Księciu to się wstydzi, lecz gdy ładny buzi da smile)
          • zabeczka84 napisała:

            > Z kilograma marchwi i dwóch kilo pomarańczy mam litr soku. Koszt.... 10 zł uncertain


            I material do przemyslen, co tak naprawde jest sprzedawane pod nazwa "sok" - nawet uwzgledniajac niechby i dwa razy wieksza wydajnosc przemyslowego wyciskania plynu z warzyw i owocow oraz ich ceny hurtowe w przemysle.



            --
            Dla syna za dobre swiadectwo
            Polecam Linuxeducd - uruchamiasz z plyty bez szkody dla ukochanego Windowsa
            • Wszystko zależy z czego te soki chcesz robic. Jabłkowo - marchwiowy wyjdzie ci
              teraz duuużo taniej niż cytrusowy.
              Ja zwykle robiłam sok z dwóch pomarańczy i dwóch grapefruitów (czasem jeszcze
              dodaje pół cytryny) i wychodziło, jeśli dobrze pamiętam, odrobine ponad pół
              litra. (Zresztą sprawdze to i napiszę, bo mi smaka na soczek zrobiłaś).
              Ale w moim przypadku prawda jest taka, że wywaliłam dwie czy trzy stówki na
              sokowirówkę, bo soki w niej robię naprawdę rzadko. Lepiej sprawdza mi się
              wyciskarka do cytrusów czy blender (do miksowania owoców z jogurtami).
              Musze wrócic do tych soków.
              Tak czy siak lepiej dla zdrowia wyjdzie wypic pół litra prawdziwego świeżego
              soku niż litr czy nawet dwa kartonowego.
            • krzysztofsf napisał:
              > I material do przemyslen, co tak naprawde jest sprzedawane pod nazwa "sok" - n
              > awet uwzgledniajac niechby i dwa razy wieksza wydajnosc przemyslowego wyciskani
              > a plynu z warzyw i owocow oraz ich ceny hurtowe w przemysle.

              Dlatego nie pijam(y) kartonowych soków.
              Świerze w sezonie danych owoców/warzyw, kompoty po sezonie.
              --
              Brak sygnaturki jest odzwierciedleniem stanu mojego umysłu...

              NIEzależne Kobietki smile
      • Moje niemowlęta piły wyciskane sokismile
        Koszt moim zdaniem o wiele wyższy niż gotowych soków. Mam też wątpliwości co do
        tego czy na pewno to takie są drowsze? Jeśli się ma swój ogród, swój sad, jeśli
        się to ekologicznie uprawia.....to może tak. Ale jabłka marchew i inne kupowane
        to zawsze kot w worku.

Wysyłaj powiadomienia o nowych wpisach na forum na e-mail:

Aby uprościć zarządzanie powiadomieniami zaloguj się lub zarejestruj się.

lub anuluj

Zaloguj się

Nie pamiętasz hasła lub loginu ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.