Dodaj do ulubionych

jak zmienic wize turystyczna na studencka???Kanada

27.11.06, 01:25
jestem w Kandzie na wizie turystycznej,ktora konczy sie za 1,5miesiaca. Czy
jesli znajde sobie szkole i zapisze sie na jakis kurs 6miesieczny agent
nieruchomosci lub cos podobnego to istnieje mozliwosc przedluzenia wizy oraz
zmiany jej statusu na wize studencka i jak sie za to zabrac??
Edytor zaawansowany
  • 28.11.06, 03:11
    czesc. nie wiem jak to wyglada w Kanadzie ale w USA ja zalatwialam zamiane wizy
    wiec Ci moge napisac jak to wygladalo: wybierasz szkole, ale sa pewne warunki,
    musisz byc "full time student" czyli conajmniej 18 godzin szkoly tygodniowo,
    musisz miec sponsora, moze byc z Polski tez , albo miec wystarczajaco sume
    pieniedzy na koncie - to okolo 13 000 $, wysylasz papiery, placisz 100$ za
    SEVIS i chyba 300 $ juz nie pamietam dokladnie na imigration i czekasz :) moze
    im to zajac do pol roku, ja to wszystko zalatwialam przez prawnika- wiec
    jeszcze te koszty doszly, z tego co pranik mi powiedzial bardzo zadko sie
    zdarza zeby komus wizy odmuwili jesli wszystkie papiery sa w porzadku.
    Napisalam tam ogolnie, jesli masz jakies pytania to pisz. Powodzania
    Acha... 1,5 miesiaca to nie tak dlugo, bierz sie do roboty ! :)
  • Gość: hehe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.06, 12:04
    kassiek84 to dobrze ze napisalas jak jest w USA.
  • 30.11.06, 04:34
    nie wydaje mi sie zeby byly az tak wielkie roznice
  • 30.11.06, 05:16
    Jest jedna zasadnicza , w Kanadzie nie mozna zamienic wizy turystycznej na
    studencka .
  • Gość: mala IP: *.vc.shawcable.net 17.12.06, 04:39
    wszystko mozna
    musisz wykupic szkole tak jak w USA musi byc full time, i wiecej niz pare
    miesiecy Wszystko jest na stronie ambasady kanadyjskiej.
    Z tego co ja pamietam nie istotne jaka to szkola jest abys miala ja zaplacona i
    abys miala wystarczajaca ilosc pieniedzy na koncie zeby sie tu utrzymac, albo i
    tez sponsora ktory oplaci ci dom, zycie etc. w Jakim miescie jestes?
  • 18.12.06, 12:29
    mozna....
    kurs musi byc okreslonej dlugosci oraz w tygodniu musisz miec okreslona liczbe
    godzin. A najlepiej skontaktuj sie ze szkola do ktorej planujesz sie zapisac i
    popros ich o pomoc- oni zazwyczaj maja kogos odpowiedzialnego za studentow
    obcokrajowcow wiec napewno Ci pomoga...
    --
    kilka moich fotek

Popularne wątki

Nie pamiętasz hasła lub ?

Zapamiętaj mnie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Booking.com
Nakarm Pajacyka
Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.