• drzewko
  • od najstarszego
  • od najnowszego
Dodaj do ulubionych

jak zmienic wize turystyczna na studencka???Kanada

  • 27.11.06, 01:25
    jestem w Kandzie na wizie turystycznej,ktora konczy sie za 1,5miesiaca. Czy
    jesli znajde sobie szkole i zapisze sie na jakis kurs 6miesieczny agent
    nieruchomosci lub cos podobnego to istnieje mozliwosc przedluzenia wizy oraz
    zmiany jej statusu na wize studencka i jak sie za to zabrac??
    Edytor zaawansowany
    • 28.11.06, 03:11
      czesc. nie wiem jak to wyglada w Kanadzie ale w USA ja zalatwialam zamiane wizy
      wiec Ci moge napisac jak to wygladalo: wybierasz szkole, ale sa pewne warunki,
      musisz byc "full time student" czyli conajmniej 18 godzin szkoly tygodniowo,
      musisz miec sponsora, moze byc z Polski tez , albo miec wystarczajaco sume
      pieniedzy na koncie - to okolo 13 000 $, wysylasz papiery, placisz 100$ za
      SEVIS i chyba 300 $ juz nie pamietam dokladnie na imigration i czekasz :) moze
      im to zajac do pol roku, ja to wszystko zalatwialam przez prawnika- wiec
      jeszcze te koszty doszly, z tego co pranik mi powiedzial bardzo zadko sie
      zdarza zeby komus wizy odmuwili jesli wszystkie papiery sa w porzadku.
      Napisalam tam ogolnie, jesli masz jakies pytania to pisz. Powodzania
      Acha... 1,5 miesiaca to nie tak dlugo, bierz sie do roboty ! :)
      • Gość: hehe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.06, 12:04
        kassiek84 to dobrze ze napisalas jak jest w USA.
    • 30.11.06, 04:34
      nie wydaje mi sie zeby byly az tak wielkie roznice
      • 30.11.06, 05:16
        Jest jedna zasadnicza , w Kanadzie nie mozna zamienic wizy turystycznej na
        studencka .
        • Gość: mala IP: *.vc.shawcable.net 17.12.06, 04:39
          wszystko mozna
          musisz wykupic szkole tak jak w USA musi byc full time, i wiecej niz pare
          miesiecy Wszystko jest na stronie ambasady kanadyjskiej.
          Z tego co ja pamietam nie istotne jaka to szkola jest abys miala ja zaplacona i
          abys miala wystarczajaca ilosc pieniedzy na koncie zeby sie tu utrzymac, albo i
          tez sponsora ktory oplaci ci dom, zycie etc. w Jakim miescie jestes?
          • 18.12.06, 12:29
            mozna....
            kurs musi byc okreslonej dlugosci oraz w tygodniu musisz miec okreslona liczbe
            godzin. A najlepiej skontaktuj sie ze szkola do ktorej planujesz sie zapisac i
            popros ich o pomoc- oni zazwyczaj maja kogos odpowiedzialnego za studentow
            obcokrajowcow wiec napewno Ci pomoga...
            --
            kilka moich fotek
  • Powiadamiaj o nowych wpisach

Wysyłaj powiadomienia o nowych wpisach na forum na e-mail:

Aby uprościć zarządzanie powiadomieniami zaloguj się lub zarejestruj się.

lub anuluj

Zaloguj się

Nie pamiętasz hasła lub loginu ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka
Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.