Witam wszystkich! Potrzebuję Waszej pomocy ponieważ zamierzam dokonać rezerwacji na wakacje i bardzo bym chciała się dowiedzieć kilku praktycznych informacji zanim zdecyduję się na konkretną ofertę. Czytam to forum od wczoraj i widzę, że jest tu wielu dobrze poinformowanych wyjazdowiczów. Więc proszę pomóżcie !:)
Wyjeżdżam z rodzinką w pierwszych dwóch tygodniach września. Pierwszy tydzień zamierzam spędzić w Prowansji w miejscowości Castellane w Camp du Verdon, natomiast drugi w Frejus w campingu Domain du Colombier nad Lazurowym Wybrzeżem.
Co mnie interesuje najbardziej? Przede wszystkim ceny żywności w marketach i na targach, bo uwielbiamy gotować i próbować miejscowych przysmaków. I tu liczę na sugestie co warto jeść aby poczuć klimat regionu;)
Kolejne moje pytanie jakie markety znajdują się w tych dwóch miejscowościach? I czy jakieś konkretne polecacie.
Bardzo mnie też interesują targi, ponieważ jeżdżąc trzy lata do Włoch zakochałam się w takiej formie zakupów, a wyczytałam gdzieś tu na forum, że takie targi we Francji też są powszechne. Jeśli ktoś posiada informacje gdzie i kiedy się odbywają albo poleca jakiś konkretny to będą informacje na wagę złota :D
Aha, jeszcze pogoda... Jak to tam wygląda w tym okresie? Najlepiej jeśli ma ktoś informacje z zeszłego roku, bo może być to zbliżone do tego roku.
Oczywiście też chętnie poczytam opinie na temat tych dwóch cempingów i sugestie co zobaczyć w okolicy :)
Pozdrawiam serdecznie i z góry bardzo dziękuję za pomoc!! :)
mio
Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.