Dodaj do ulubionych

obywatelstwo ??

07.05.06, 07:13
po ilu latach przebywania na terenie portugalii moge się ubiegać o
obywatelstwo ??
Edytor zaawansowany
  • xavier111 07.05.06, 20:07
    wg wprowadzonych od lipca tego roku praw o obywatelstwo mozna sie bedzie
    ubiegac po 6 latach legalnego rezydowania w pt. niejasne jest
    okreslenie "legalne rezydowanie". sadze ze odnosi sie ono tylko i wylacznie do
    posiadania przez 6 lat "visto de residencia", ale moge sie mylic (oby).
  • lusoamiga 17.05.06, 23:28
    Nie ma juz wiz jest tylko Cartao da Residencia - ubiega sie o nia w SEF Servico
    das Estrangerios. Pwowdzenia
  • xavier111 22.05.06, 14:26
    sa wizy, sa. jestem polakiem, i mam wize. nie musze miec, ale mam.

    nie sa potrzebne wizy bu mieszkac i pracowac w pt.

    a co jest potrzebne by dostac obywatelstwo to nie jest jasne.
  • lusoamiga 17.05.06, 23:31
    A po co Tobie obywatelstwo? Chyba tylko do Brazylii na stale ?! Grozne!!!!
  • joanna.polska 27.05.06, 00:18
    michalfuzzyjackal napisał:

    > po ilu latach przebywania na terenie portugalii moge się ubiegać o
    > obywatelstwo ??
    Ja jestem od 6 lat w Portugali i postanowilam ubiegac sie o obywatelstwo i jak
    sie dowiedzialam ile papirow i papierkow potrzebuje to sie przerazilam i
    zastanawiam sie czy warto.Moj maz portugalczyk moje corki w polowie tez a skoro
    Polska jest juz w Uni to chyba wszystko jedno.Bo w sumie to obywatelstwo
    portugalskie co mi da?W sumie to nie wiem moze ktos mi powie...

Popularne wątki

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Booking.com
Nakarm Pajacyka