Gazeta.pl   Forum   Prywatne   Dziecko   ABORCJA   dramatyczny wybór...gdzie szukać pomocy?

dramatyczny wybór...gdzie szukać pomocy?

Autor: midnight_flower 23.01.12, 19:17
Witam Was... To był najbardziej dramatyczny wybór w moim życiu, a jednak podjęłam decyzję...
Jestem mamą 5-letniego chłopca, po rozwodzie, moim jedynym źródłem utrzymania w chwili obecnej są alimenty, które wystarczają na pokrycie zaledwie części kosztów eksploatacyjnych i opłat. Na początku stycznia zrobiłam test ciążowy...wynik był pozytywny. Dbałam o zabezpieczenie, a mimo to okazało się że spodziewam się dzidziusia... Załamana zaglądałam na Wasze forum,płakałam czytając wasze posty...nawiązałam też kontakt z kimś kto oferuje zakup tabletek poronnych - nie mam żadnych szans na utrzymanie w tej chwili, ani domu rodzinnego gdzie mogłabym otrzymać pomoc...Po nieprzespanych nocach postanowiłam, że ...urodzę. Nie potrafiłabym pozbawić tej małej istotki życia, dla mnie to jednak równoznaczne z zabójstwem... Mieszkam na stancji, mam synka, moje dochody netto to 500 zł alimentów - zdecydowałam się urodzić, ale nie mam szans na utrzymanie rodziny. Jestem zdana sama na siebie, ojciec dziecka okazał się być nieodpowiedzialny... Co mogę zrobić? Gdzie szukać jakiejkolwiek pomocy? Na pracę w obecnej sytuacji nie mam szans, a nie zabiję swojego dziecka i nie oddam...
Poleć znajomemu Powiadomienie zostało wysłane
Poleć tę wypowiedź znajomemu
  • drzewko
  • od najstarszego
  • od najnowszego
  • drzewko odwrotne
Pokaż wszystkie

Wysyłaj powiadomienia o nowych wpisach na forum na e-mail:

Aby uprościć zarządzanie powiadomieniami zaloguj się lub zarejestruj się.

lub anuluj

Ostatnio odwiedzane wątki

Zaloguj się

Serwis eDziecko poleca

Nakarm Pajacyka
Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.