13.09.04, 17:22
W ksiazce w produktach dozwolonych w I fazie znalazlam bulion. Zastanawiam
sie czy moze byc taki zwykly bulion w kostce WINIARY, czy tez KNOR. Bulior z
drobiu albo z warzyw.
Uzywalyscie ktoregos?
Na etykiecie bulionu z drobiu sa podane nastepujace wartosci:
bialko: 0,2g
weglowodany 0,2g
tluszcze 0,4g
Prosze o pomoc, bo sie gubie z tymi wartosciami weglowodanow.

Zastanawiam sie, czy mozna zrobic na takim rosolku zupe, np. ogorkowa? A
szczawiowa? (zastanawiam sie, czy jest dozwolony)
Gotujecie jakies zupy z dozwolonych warzyw?
Pozdrawiam i dziekuje za odpowiedzi
Edytor zaawansowany
  • laurka22 13.09.04, 17:34
    Myślę że morzesz używać, a jeśli im nie ufasz to zrów sama bulion z warzyw albo np piersi kurczakasmile zastanawiam sie tylko z jakich warzyw:\bo chyba nie z marchewki
  • bastet1 13.09.04, 18:53
    polecam,
    gotuje zarówno z kostki warzywnej jak i z piersi kurczaka a nawet z chudej
    porcji kotleta schabowego oczywiście plus ulubione warzywa z wyjatkiem
    zakazanych; taki bulion wpływa również korzystnie na "przepchanie" żołądka wink
    --
    pozdrawiam - bastet pełna wiary /hihi/w swój sukces smile
  • haytim 26.11.16, 18:17
    smaczne są, ale teraz zaczęłam wczytywać się w składy i niestety to sama chemia sad przydałaby się jakaś alternatywa, na robienie domowego bulionu totalnie brak mi czasu
  • haytim 28.11.16, 12:13
    i jak ze składem? zdrowsza alternatywa dla kostki czy niekoniecznie?

Popularne wątki

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka