• drzewko
  • od najstarszego
  • od najnowszego

Ricotta Dodaj do ulubionych

  • 29.08.08, 20:41
    Proszę, powiedzcie czy ser Ricotta jest także w wersji light? Bo ja
    wszędzie widzę tylko zwykłą Ricottę i ona ma 40% tłuszczu!!!!!
    --
    Someday we gonna rise up on the wind you know
    Someday we gonna dance with those lions
    Someday we gonna break free from these chains and keep on flyin'
    Zaawansowany formularz
    • 29.08.08, 21:52
      Ja jeszcze nie spotkałam odtłuszczonej ricotty niestety.
      • 31.08.08, 16:01
        A ja kupiłam u siebie (Białystok) ricottę light. 10 zł za kilogram firmy "ceko".
        Ma 5% tłuszczu i jest bardzo smaczna smileW supermarkecie typu "społem".
        • 31.08.08, 19:28
          SUPER NEWSsmile będę szukać..
          • 03.09.08, 14:27
            Ja kupuje w Carrefourze, pod ich marka i wydaje mi sie, ze ma duzo
            mniej tluszczu. Jutro sprawdze. jest za to b. dobra. I o ile
            pamietam, to akurat ricotta jest dozowlona w jedynce. I wydaje mi
            sie, ze duzo bardziej tuczace sa weglowodany od tluszczy. Dlatego
            tez na niezdrowych dietach typu Kwasniewski, czy ATkins dosc szybko
            sie chudnie, choc nie sa to zdrowe diety dla organizmu.Pozdrawiam
          • 28.09.08, 16:00
            A wiecie może dziewczyny ,czy ricotta z mniejsza zawartością tłuszczu ma inny
            smak od tej normalnej ??
            --
            forum.szczuplej.pl/ <==
            Porozmawiaj o tym, jak wyszczupleć. Wszystkie palące problemy i trapiące Cię
            kwestie.
    • 18.10.08, 22:13
      j1972 napisała:

      > Proszę, powiedzcie czy ser Ricotta jest także w wersji light? Bo
      ja
      > wszędzie widzę tylko zwykłą Ricottę i ona ma 40% tłuszczu!!!!!

      ja wychodze z zalozenia ze chodzi glownie o radukcje weglowodanow, a
      zwykla ricotta moze ma tluszcz ale nie ma weglowodanow, i mylse ze
      ta 40% jest ok, nie wiem czy serki typu light maja zmniejszona ilosc
      weglowodanow, a moze nawet wiecej, wowczas nie wiem czy warto
      rezygnowac z normalnych produktow. poza tym w ksiazce nie ma
      wzmianki ze ricotta musi byc odtluszczonasmile pozdarwiam.
      • 18.10.08, 22:19
        a przepraszam, częściowo odtłuszczony, zwracam honorsmile
      • 19.10.08, 09:45
        bardzo dobre podejście, Agatston promuje ograniczenie tłuszczy
        nasyconych trochę z powodu politycznej poprawności, aby jego dieta
        dostała się do mainstreamu, natomiast nie ma dowodów, że tłuszcze
        zwierzęce powodują zatykanie tętnic itd.
        Ale ponieważ tłuszcz jest kaloryczny, to na początkowym etapie
        odchudzania można to trochę kontrolować aby jednak wytworzyć deficyt
        kaloryczny.
  • Powiadamiaj o nowych wpisach

Wysyłaj powiadomienia o nowych wpisach na forum na e-mail:

Aby uprościć zarządzanie powiadomieniami zaloguj się lub zarejestruj się.

lub anuluj

Zaloguj się

Nie pamiętasz hasła lub loginu ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka
Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.