29.08.08, 20:41
Proszę, powiedzcie czy ser Ricotta jest także w wersji light? Bo ja
wszędzie widzę tylko zwykłą Ricottę i ona ma 40% tłuszczu!!!!!
--
Someday we gonna rise up on the wind you know
Someday we gonna dance with those lions
Someday we gonna break free from these chains and keep on flyin'
Edytor zaawansowany
  • 29.08.08, 21:52
    Ja jeszcze nie spotkałam odtłuszczonej ricotty niestety.
  • 31.08.08, 16:01
    A ja kupiłam u siebie (Białystok) ricottę light. 10 zł za kilogram firmy "ceko".
    Ma 5% tłuszczu i jest bardzo smaczna smileW supermarkecie typu "społem".
  • 31.08.08, 19:28
    SUPER NEWSsmile będę szukać..
  • 03.09.08, 14:27
    Ja kupuje w Carrefourze, pod ich marka i wydaje mi sie, ze ma duzo
    mniej tluszczu. Jutro sprawdze. jest za to b. dobra. I o ile
    pamietam, to akurat ricotta jest dozowlona w jedynce. I wydaje mi
    sie, ze duzo bardziej tuczace sa weglowodany od tluszczy. Dlatego
    tez na niezdrowych dietach typu Kwasniewski, czy ATkins dosc szybko
    sie chudnie, choc nie sa to zdrowe diety dla organizmu.Pozdrawiam
  • 28.09.08, 16:00
    A wiecie może dziewczyny ,czy ricotta z mniejsza zawartością tłuszczu ma inny
    smak od tej normalnej ??
    --
    forum.szczuplej.pl/ <==
    Porozmawiaj o tym, jak wyszczupleć. Wszystkie palące problemy i trapiące Cię
    kwestie.
  • 18.10.08, 22:13
    j1972 napisała:

    > Proszę, powiedzcie czy ser Ricotta jest także w wersji light? Bo
    ja
    > wszędzie widzę tylko zwykłą Ricottę i ona ma 40% tłuszczu!!!!!

    ja wychodze z zalozenia ze chodzi glownie o radukcje weglowodanow, a
    zwykla ricotta moze ma tluszcz ale nie ma weglowodanow, i mylse ze
    ta 40% jest ok, nie wiem czy serki typu light maja zmniejszona ilosc
    weglowodanow, a moze nawet wiecej, wowczas nie wiem czy warto
    rezygnowac z normalnych produktow. poza tym w ksiazce nie ma
    wzmianki ze ricotta musi byc odtluszczonasmile pozdarwiam.
  • 18.10.08, 22:19
    a przepraszam, częściowo odtłuszczony, zwracam honorsmile
  • 19.10.08, 09:45
    bardzo dobre podejście, Agatston promuje ograniczenie tłuszczy
    nasyconych trochę z powodu politycznej poprawności, aby jego dieta
    dostała się do mainstreamu, natomiast nie ma dowodów, że tłuszcze
    zwierzęce powodują zatykanie tętnic itd.
    Ale ponieważ tłuszcz jest kaloryczny, to na początkowym etapie
    odchudzania można to trochę kontrolować aby jednak wytworzyć deficyt
    kaloryczny.

Nie pamiętasz hasła lub ?

Zapamiętaj mnie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka
Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.