Z poprzedniego mojego postu, dotyczącego innego tematu - trochę mnie wystraszyliście tymi rozbojami w Tunezji na plaży po zmroku.... Zrezygnowałam w tym roku z Egiptu, aby było bezpieczniej, a tu takie wiadomości .... Ale proszę o pomoc w następującej sprawie - nie mogąc się zdecydować (dziękuję wszystkim za porady :)) na Sousse, czy Hammamet, wybraliśmy jeden hotel w pierwszym tygodniu w Jasmine H. a inny w drugim tygodniu w Port El Kantanoui. Oba są z jednego biura, oba bezpośrednio przy plażach (nie przechodzę przez ulicę ani w jednym, ani w drugim) i wśród innych hoteli. Odległość pierwszego od centrum i drugiego od centrum to ok. 1 - 1,5km. Dla nas to żadna odległość, lubimy chodzić. Chcieliśmy więc wieczorkami do centrum przechodzić plażą - ale czy to jest w końcu bezpieczne? Czy mamy ten 1-2 km jechać taksówką??
I najważniejsze - biuro oczywiście zapewnia transport z lotniska do pierwszego hotelu i na lotnisko z dugiego. Natomiast przejazd między hotelami należy już do nas. Mamy załatwiać z rezydentem itd, ale wiecie - rezydent rezydentowi nierówny... Więc na wszelki wypadek proszę napiszcie jak bezpiecznie no i w miarę tanio dojechać z Portu El... do Jasmin? Z walizkami 3 dorosłe osoby. Z góry dziękuję :).
Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.