Gazeta.pl   Forum   Kobieta   Feminizm   Re: Papieżem zostaje się w okolicach 70tki

Re: Papieżem zostaje się w okolicach 70tki

Autor: hummer 13.03.10, 17:25
Dodaj do ulubionych zarchiwizowany
menk.a napisała:

> Jest, ale ta spowiedź nie rozgrzesza Cię i nie uprawnia do przyjęcia Komunii św

Pytanie czy powiedzenie komuś czegoś może rozgrzeszyć.

> Jest wyłącznie elementem Mszy św.
>
> Nie wiem. Może to jedna z możliwości podporządkowania sobie wiernych.

Czy ja wiem. Znajomi mówią mi o różnych swoich uczynkach. Mówią bo czują taką potrzebę, ja też mówię im co zrobiłem niekoniecznie dobrego. To pewien element oczyszczenia, jak kąpiel. Cały brud jest na kimś, a jak się nim podzieli, to brudu na kimś jest mniej. Na tej zasadzie myślę to działa. Pytanie tylko czy kapłan jest Twym przyjacielem. Jak ktoś nie ma przyjaciół pozostaje mu li tylko kapłan bądź mecenas. Ostatnio dostałem SMS od kumpeli o 3:43 że zrobiła coś o 3:30. Musiała się tym podzielić, bo ją gniotło. Moim zdaniem zrobiła dobrze. Ale ją to gniotło.

--
"Żaden wiatr nie jest dobry dla okrętu, który nie zna portu swego przeznaczenia."
Konfucjusz
Poleć znajomemu Powiadomienie zostało wysłane
Poleć tę wypowiedź znajomemu
  • drzewko
  • od najstarszego
  • od najnowszego
  • drzewko odwrotne
Pokaż wszystkie (1-100)
przejdź do: 1-100 101-125
(101-125)

Wysyłaj powiadomienia o nowych wpisach na forum na e-mail:

Aby uprościć zarządzanie powiadomieniami zaloguj się lub zarejestruj się.

lub anuluj

Ostatnio odwiedzane wątki

Zaloguj się

Nakarm Pajacyka
Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.