Gazeta.pl   Forum   Kobieta   Feminizm   Ponawiam prośbę

Ponawiam prośbę

Autor: triss_merigold6 28.06.11, 09:02
Ponawiam prośbę: nie pisz o czymś o czym nie masz pojęcia.
Skoro twierdzisz, że nie może istnieć taka lista, to dlaczego wyżej twierdziłaś, że ZD na niej nie ma?
Lekarz genetyk nie wydaje opinii tylko skierowanie na terminację ciąży na podstawie wyników badania genetycznego poprzedzonego pobraniem kosmówki lub płynu owodniowego. W praktyce niewiele kobiet robi takie badania, stąd niewiele skierowań i terminacji. Znakomita większość kobiet, które rodzą dzieci z ZD nie poddaje się rzetelnej i wiarygodnej diagnostyce prenatalnej uznając ją za zbędną lub zbyt ryzykowną.
Biorąc pod uwagę, że z racji ciąż byłam osobiście zainteresowana tematem, mam koleżanki, które również były zainteresowane tematem i korzystały z poradni genetycznych oraz szpitali, to wiem w praktyce jak problem wygląda i co można wyegzekwować. Wymaga to determinacji, operatywności i jakiejś wiedzy, ale można.

Ty nie wiesz i opierasz się na doniesieniach prasowych czy innych urban legend.
Alicja Tysiąc chciała przerwać ciążę ze względu na swój stan zdrowia, a nie z powodu zdiagnozowanej wady płodu.
Poleć znajomemu Powiadomienie zostało wysłane
Poleć tę wypowiedź znajomemu
  • drzewko
  • od najstarszego
  • od najnowszego
  • drzewko odwrotne
Pokaż wszystkie (1-100)
przejdź do: 1-100 101-200 201-264
(101-200)

Wysyłaj powiadomienia o nowych wpisach na forum na e-mail:

Aby uprościć zarządzanie powiadomieniami zaloguj się lub zarejestruj się.

lub anuluj

Ostatnio odwiedzane wątki

Zaloguj się

Nakarm Pajacyka
Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.