Gazeta.pl   Forum   Zdrowie   Zdrowie kobiety   złe wyniki anty-TPO - czy liczy się czas

złe wyniki anty-TPO - czy liczy się czas

Autor: zolla78 26.01.12, 22:32
Witam, założyłam też wątek na forum o tarczycy, ale nie wiem jaki tam jest "ruch", a bardzo potrzebuję podpowiedzi. A sytuacja jest taka:
Jak byłam nastolatką miałam stwierdzoną niedoczynność tarczycy, którą leczyłam kilka lat - brałam z tego co pamiętam coś o nazwie tyroxine i jeszcze coś.
Teraz w ramach oferty na Grouponie zrobiłam ogólne badania po ciąży (rodziłam 9 m-cy temu) i wyszło mi anty-TPO 316,70, a norma obok napisana to 5,61. THS jest ok, bo 4,1340 (norma na wynikach podana to 0,3500-4,9400) a FT4 0,96 (norma to 0,70-1,48).
Widział to lekarz ogólny i nic.
Zaczęłam sama sprawdzać i trafiłam tutaj. I raczej czytam, że taki wynik nie jest jednak zbyt dobry i coś należy zrobić. I teraz nie wiem, lekarz nie powiedział by gdzieś dalej z tym iść, ale z drugiej strony ja już miałam kiedyś problem z tarczycą. Czy to może być jakieś wskazanie by teraz z uwagi na ten jeden wynik jednak połazić po lekarzach i to szybko? I czy czas ma znaczenie. Bo przyznam, że szykuje mi się wyjazd i albo teraz szybko pójdę po prywatnych albo jeżeli to nie problem czasu, to zacznę się umawiać z lekarzami za jakieś 2 m-ce dopiero. Z góry dziękuję za jakieś wskazówki.
Poleć znajomemu Powiadomienie zostało wysłane
Poleć tę wypowiedź znajomemu
  • drzewko
  • od najstarszego
  • od najnowszego
  • drzewko odwrotne
Pokaż wszystkie

Wysyłaj powiadomienia o nowych wpisach na forum na e-mail:

Aby uprościć zarządzanie powiadomieniami zaloguj się lub zarejestruj się.

lub anuluj

Ostatnio odwiedzane wątki

WIĘCEJ O ZDROWIU:

Drętwienie rąk i nóg

Jest się czego bać?

Domowe SPA

http://zdrowie.gazeta.pl/zdrowonalato/1,125972,9332138,Domowe_SPA__zdrowsza_i_piekniejsza_juz_wiosna,,ga.htmlBez drenażu kieszeni!

Zmysłów moc

Bez ściemy

Zaloguj się

ŻYJ ZDROWO:

Ból głowy bez tajemnic

To ważne, gdzie i jak cię boli. Na podstawie objawów można postawić wstępną diagnozę. Przyczyn jest wiele
Nakarm Pajacyka
Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.