leczenie anginy i wojna z lekarzem
Autor: Gość: angina
IP: *.phlapa.east.verizon.net
10.02.12, 21:24
mam pytanie, bo wlasnie zakonczylam swoja wojne z lekarzem grozac mu podaniem do sadu za jego ignorancje.
Zaczne od tego ze rzecz nie dzieje sie w Polsce. Wiec dopadla mnie angina, ten rodzaj anginy z czerwonymi promieniami w gardle i czopami ropnymi, okropnym samopoczuciem. poszlam do lakarza po szybkim tescie wyszlo ze to bakterie streptoccocus ( nie wiadomo jaki szczep) dostalam penicyline - czysta - 500mg x 4 dziennie na 5 dni. Bralam 5 dni, pozniej 2 dni spokoju i znowu to samo,. dzwonilam do lakarza z pytaniem co robic, wlasciwie zostawilam wiadomosc sekretarce, mial oddzwonic, nie oddzwonil, wieczorem dzwonie do lekarza dyzurujacego w tej przychodni, ktory przeprasza mnie ,ale cos tam i zapisuje mi to samo na 5 dni. Ja mowie , ze to nie pomoze, jezeli poprzednia seria nie pomogla, lekarz oburzony ze wogole jak smiem mu mowic co ma robic. Biore dawke nocna, rano gram poprawy, dzwonie od rana , zostawiam wiadomosci i zero odzewu. Przychodznia obrazona ze smialam ich pouczac jak sie przepisuje antybiotyki. U nas jest inaczej niz w Polsce, mamy prywatne ubezpieczenia, jestesmy przypisani na pelne miesiace do danego lakarza, moge go zmienic od 1 danego miesiaca, wyjscia wiec nie mam, musze dalej sie do idiotow dobijac.
Wiec wieczorem wpadam do przychodni i grzecznie twierdze ze jezeli nie rusza sie i nie zajma moim zdrowiem spotkamy sie w sadzie, powtarzam, ze powtorka tego samego antybiotyku na 100% nie zadziala, na bakterie ktore znowu wywolaly objawy chorobowe po 2 dniach
Zapisuje sie na dzis na 9 rano. Przychodze, oczywiscie foch wielki, dostaje amoxycyline 1000mg x 2 na 10 dni, i laskawie pobieraja mi wymazy na posiew .
Dodam ze to co mnie rozwscieczylo najbardziej ze przez ich lekcewazenie problemu , wszystkie moje dzieci w ilosci 3 - zlapaly bakterie i sa na antybiotyku, jak tez i moj maz
Mam ochote naprawde pozwac te przychodnie, chociaz wiem ze lekarze maja najlepszych prawnikow, co nie znaczy ze nie sprawi mi przyjemnosci jak im troche popsuje krwi za moje cierpienia i mojej rodziny)