Dodaj do ulubionych

Co oznaczają wyniki FSH, LH i E2? - proszę o odp.

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.05.09, 13:10
Dzieczyny co oznaczają takie wyniki ???

FSH - 2,74 (norma w fazie folikularnej 3,03-8,08 mlU/ml)
LH - 3,30 (2,39-6,60 mlU/ml)
E2 estriadol - 643 ! (21-251 pg/ml)

Dodam, że badania robiłam w 3 dniu cyklu więc w fazie folikularnej)

Jak się oblicza stosunek FSH do LH? FSH dzielimy przez LH czy
odwrotnie ??? Bo spotkalam sie z obiema wersjami
- co oznacza FSH poniżej normy?
- co oznacza E2 dużo powyżej normy??? - dlaczego poziom z fazy
środka cyklu???
- czy powinnam powtórzyć badanie FSH, LH i E2 jeszcze w tym cyklu?
Jeśli tak to kiedy powinnam je zrobić?

Zastanawiam się czy powodem niskiego FSH może być niewydolność
przysadki a podwyższonego E2 np. torbiele czy coś zupełnie innego?
A może zwyczajnie zaburzenie ostatniego cyklu spowodowało taki
wynik, a może jeszcze ma na to wpływ Hashimoto, które mam?
Już gubię się w tych przyczynach i nie wiem od czego zacząć sad

Bardzo proszę o odpowiedzi bo mi zależy na czasie, jeśli miałabym
się jeszcze przebadać w najbliższych kilku dniach.
Edytor zaawansowany
  • Gość: inezz IP: *.blast.pl 24.05.09, 01:04
    Dziewczyny ponawiam pytanie bo widzę, że nikt nie odpowiedział sad
    Prosze jesli cokolwiek wiecie na ten temat napiszcie. Czas ma dla
    mnie duże znaczenie.
    Moze ktoraś z Was poleci mi dobrego endokrynologa lub ginekologa z
    Krakowa?
  • ju_s_tyna 24.05.09, 11:33
    hmm... cóż radzić najlepiej iść do lekarza...
    Mi lekarka jak dawała skierowanie na badania FSH, LH, (stosunek fsh/lh miałam
    wyliczany przez lab), prolaktynę oraz innych które miałam wykonać w 1 fazie
    cyklu to mówiła, żebym robiła między 7-9 dniem.
  • Gość: Hmm IP: *.kalisz.mm.pl 24.05.09, 12:09
    Mi jak lekarka dawała skierowanie na prl, fsh i lh to mówiła, że bym
    zrobiła dokładnie 8 dnia cyklu.

Popularne wątki

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka